Het Nederlandse Special Needs Taekwondo Team, met rechtsvoor coach David Chung

Medailleregen voor Nederlands 'Special Needs Taekwondo Team' uit Amstelveen

Amstelveen – Het Nederlandse Special Needs Taekwondo Team uit Amstelveen heeft ver boven verwachting gepresteerd tijdens het WK International Taekwondo Games 2019 in Nieuw-Zeeland.

Het achtkoppige team, onder leiding van nationaal coach en Amstelvener David Chung, wist maar liefst 27 medailles in de wacht te slepen op het WK, dat uitsluitend bestemd is voor sporters met lichamelijk, geestelijke en of meervoudige beperking.

Sprakeloos 

Chung geeft uit het verre Nieuw-Zeeland aan sprakeloos te zijn van de behaalde resultaten: ‘Dit is overweldigend voor iedereen. Wij zijn trots dat wij Nederland op de kaart hebben mogen zetten en dat de lange reis en inzet zoveel vruchten heeft mogen afwerpen’, zegt Chung.

Het Special Needs Taekwondo Team uit Amstelveen behaalde medailles in de categorieën Tuls (stijlvormen), Powerbreaking (breektesten) en de High Kick (hoogtetrappen). 

Feroz Mahboub wist zelfs vier gouden medailles te bemachtigen, waarmee hij zichzelf de viervoudig wereldkampioen mag noemen van de eerste Special Needs Wereldkampioenschappen. Nederland bezette door de prestaties een uitstekende tweede plaats overall.

Volgende WK in Nederland

Organisator en grondlegger van het wk Special Needs Taekwondo, Benjamin Evans, heeft inmiddels officieël kenbaar gemaakt dat het volgende WK georganiseerd zal worden in Nederland (omstreeks 2021). Evans heeft volgens Chung ‘een historisch wereld-evenement weten neer te zetten' met deelnemers uit de Verenigde Staten, Canada, Nieuw-Zeeland, Australië, Engeland, Rusland, Maleisië, Iran en Nederland.

De medaillewinnaars in willekeurige volgorde:

  • Feroz Mahboub: 4x goud
  • Yannick Fodrini: 2x goud - 1x zilver - 1x brons
  • Bram van Schagen: 2x goud - 1x brons
  • Gerben Timmerman: 1x goud - 2x zilver - 1x brons
  • Kim de Haan: 1x goud - 1x brons
  • Tim Brouwer: 1x zilver - 1x brons
  • Fiona Hoekstra: 2x goud - 2x brons
  • Britt Stolker: 1x goud 1x brons

Coach Chung wist zelf ook twee keer brons te behalen in deelname aan de categorie 'Mixed Abilities', waarbij hij samen met de deelnemers Britt en Tim een gemengde stijlvorm heeft moeten lopen.

NH Nieuws, dat meereisde met het Amstelveense team, zal medio november een documentaire uitzenden over het WK Special Needs Taekwondo.


Meer nieuws

112 gisteren 18:26

Bestuurder bestelbus in aanrijding met jongetje op fiets

Amstelveen - In Westwijk is dinsdagavond een bestuurder van een bestelbus (pakketdienst) in aanrijding gekomen met een jongetje op een fiets. Het ongeval vond plaats op de kruising van de Guldenroedelaan en de Burgemeester Wiegelweg.

Algemeen gisteren 11:18

Amstelveen tussen grootste stijgers toeristenbelasting: bijna 50%+

Amstelveen - Toeristen die overnachten in een hotel, betalen dit jaar in Amstelveen € 4,45 toeristenbelasting per nacht. Amstelveen verhoogde deze vorm van belasting met bijna 50 procent en behoort daarmee tot de grootste stijgers van de provincie en het land.

112 gisteren 09:02

Chaos rond rotonde Sportlaan-Beneluxbaan na ongeval tussen auto en fatbike

Amstelveen - Een flinke chaos rond de rotonde van de Beneluxbaan/Sportlaan vanmorgen. Een automobilist kwam op de rotonde in aanrijding met de bestuurder van een fatbike, waarna diverse automobilisten die plaats poogden te maken voor de ambulance zich vastreden in de zachte berm.

Verkeer & Vervoer gisteren 08:48

196 hardrijders op de bon aan Sportlaan in Amstelveen

Amstelveen - Aan de Sportlaan in Amstelveen zijn gisteren (maandag 26 februari 2024) 196 weggebruikers betrapt op te hard rijden. Op de Sportlaan, waar veel scholen liggen en het vaak druk is, is 50 kilometer per uur toegestaan,