Het Nederlandse Special Needs Taekwondo Team, met rechtsvoor coach David Chung

Medailleregen voor Nederlands 'Special Needs Taekwondo Team' uit Amstelveen

Amstelveen – Het Nederlandse Special Needs Taekwondo Team uit Amstelveen heeft ver boven verwachting gepresteerd tijdens het WK International Taekwondo Games 2019 in Nieuw-Zeeland.

Het achtkoppige team, onder leiding van nationaal coach en Amstelvener David Chung, wist maar liefst 27 medailles in de wacht te slepen op het WK, dat uitsluitend bestemd is voor sporters met lichamelijk, geestelijke en of meervoudige beperking.

Sprakeloos 

Chung geeft uit het verre Nieuw-Zeeland aan sprakeloos te zijn van de behaalde resultaten: ‘Dit is overweldigend voor iedereen. Wij zijn trots dat wij Nederland op de kaart hebben mogen zetten en dat de lange reis en inzet zoveel vruchten heeft mogen afwerpen’, zegt Chung.

Het Special Needs Taekwondo Team uit Amstelveen behaalde medailles in de categorieën Tuls (stijlvormen), Powerbreaking (breektesten) en de High Kick (hoogtetrappen). 

Feroz Mahboub wist zelfs vier gouden medailles te bemachtigen, waarmee hij zichzelf de viervoudig wereldkampioen mag noemen van de eerste Special Needs Wereldkampioenschappen. Nederland bezette door de prestaties een uitstekende tweede plaats overall.

Volgende WK in Nederland

Organisator en grondlegger van het wk Special Needs Taekwondo, Benjamin Evans, heeft inmiddels officieël kenbaar gemaakt dat het volgende WK georganiseerd zal worden in Nederland (omstreeks 2021). Evans heeft volgens Chung ‘een historisch wereld-evenement weten neer te zetten' met deelnemers uit de Verenigde Staten, Canada, Nieuw-Zeeland, Australië, Engeland, Rusland, Maleisië, Iran en Nederland.

De medaillewinnaars in willekeurige volgorde:

  • Feroz Mahboub: 4x goud
  • Yannick Fodrini: 2x goud - 1x zilver - 1x brons
  • Bram van Schagen: 2x goud - 1x brons
  • Gerben Timmerman: 1x goud - 2x zilver - 1x brons
  • Kim de Haan: 1x goud - 1x brons
  • Tim Brouwer: 1x zilver - 1x brons
  • Fiona Hoekstra: 2x goud - 2x brons
  • Britt Stolker: 1x goud 1x brons

Coach Chung wist zelf ook twee keer brons te behalen in deelname aan de categorie 'Mixed Abilities', waarbij hij samen met de deelnemers Britt en Tim een gemengde stijlvorm heeft moeten lopen.

NH Nieuws, dat meereisde met het Amstelveense team, zal medio november een documentaire uitzenden over het WK Special Needs Taekwondo.


Meer nieuws

112 vandaag 19:34

Scooter en fiets in botsing op fietspad Bovenkerkerweg

Amstelveen - De bestuurders van een scooter en een fiets zijn maandagavond met elkaar in botsing gekomen op het fietspad van de Bovenkerkerweg ter hoogte van de Burgemeester Wiegelweg (Westwijk).

Algemeen vandaag 10:51

Staking streekvervoer in Amstelveen

Amstelveen - Bij de standplaats van Connexxion-bussen in Amstelveen Zuid hebben diverse chauffeurs zich vanmorgen vroeg verzameld vanwege de eerder aangekondigde staking in het streekvervoer.

Sport vandaag 07:00

Grensverleggend hardlopen

Amstelveen - Wat begon als klein hardlooprondje om het hoofd leeg te maken, is uitgegroeid tot lange afstanden rennen. Manon Schutter (41) is hardloopster en rende afgelopen november van Boston naar New York. In elf dagen liep ze met een groep vrouwen maar liefst 550 kilometer. ‘Ja, dat is ruim een marathon per dag’, lacht ze. Wij spraken met haar over deze topprestatie en andere hardloopervaringen.  

Advertorial Algemeen vandaag 07:00

Co to Go lanceert avondconcept: wees er als de kippen bij!

Aalsmeer - Loogman tanken en wassen breidt Co to Go uit. Vanaf vandaag start Co to Go 7 dagen per week met een avondconcept. Gegrilde kip, maaltijdsalades en dit alles eventueel aangevuld met gebakken aardappelen en sausjes.