Mobiele GGD-testlocatie

Meer Amstelveners getest, maar nauwelijks stijging in positieve testen

Amstelveen - Waar vorige week meer Amstelveners (+113) een coronatest hebben ondergaan dan de week ervoor, is het aantal positief geteste Amstelveners vrijwel gelijk gebleven (+1).

Dat blijkt uit de nieuwste corona-weekcijfers van de GGD Amsterdam-Amstelland.

Onder geteste Amstelveners werden in week 13 (29 maart - 4 april) 176 positieve testen door de GGD geregistreerd, tegenover 175 in week 13. Het aantal Amstelveners dat een coronatest liet afnemen nam daarbij toe van 2.599 in week 12 naar 2.712 in week 13.

Coronatestbus Amstelveen

De toename in het totaal aantal testen is mede een gevolg van de inzet van de coronatestbus in Amstelveen, waar gretig gebruik van wordt gemaakt. De bus staat nog tot en met 18 april 2021 op de parkeerplaats Sportlaan/Van der Hooplaan in Amstelveen Zuid, naast de Ben Goudsmithal. Amstelveners kunnen er zich zonder afspraak gratis laten testen.

Amstelveen kent over de afgelopen week de laagste besmettingsgraad per 100.000 inwoners van de regio: 192. Dat is aanzienlijk lager dan in buurgemeente Aalsmeer, waar die besmettingsgraad op 414 (omgerekend per 100.000 inwoners) ligt, het hoogste van de regio. 

Bron & disclaimer: GGD Amsterdam-Amstelland


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.