KLM-gebouw Amstelveen

Mega-woontorens met alleen maar starterswoningen op plek KLM-gebouw [Update: 1 april]

[Update: dit artikel betrof een 1 april-grap] Amstelveen - Gemeente Amstelveen wil, na het vertrek van KLM uit Amstelveen, de gebouwlocatie benutten voor de realisatie van drie mega-woontorens met circa 700 starterswoningen in het sociale koop- en huursegment.

Dat blijkt uit geheime documenten die vannacht in een Amstelveense horecagelegenheid in het Oude Dorp zijn aangetroffen, nadat daar tot in de late uurtjes coalitie-onderhandelingen waren gevoerd. De Amstelveense wolkenkrabbers, uniek voor Amstelveense begrippen en elk 152 meter hoog - 1 meter hoger dan de Amsterdamse Rembrandttoren -  moeten de ongekende woningnood onder jongvolwassenen in regio Amstelveen verzachten.

Eerlijk

De plannen zijn in een stroomversnelling gekomen omdat bij een aantal Amstelveense bestuurders zowaar het besef is doorgedrongen dat er sprake is van woningnood onder jongvolwassenen. Een bestuurder - geconfronteerd met de gevonden documenten - bevestigt anoniem dat de plannen inderdaad onderdeel uitmaken van de Amstelveense coalitieonderhandelingen.  

Doel bereikt

'Ik zal voor één keer eerlijk zijn. We hebben de afgelopen jaren met ongelooflijk veel plezier en daadkracht de laatste stukjes groen in Amstelveen volgeplempt met villa's en penthouses, met als hoofddoel om zoveel mogelijk welgestelde liberale stemmers de gemeente in te krijgen. Dat is echt goed gelukt. Zelfs als bijna niemand stemt blijft de VVD, of beter gezegd VVD66, veruit de grootste partij van Amstelveen, zo is afgelopen verkiezingen gebleken. Daarmee is het doel van de vorige coalities bereikt.’

Geen idee

'We hadden eerlijk gezegd geen idee dat het bouwen van zoveel dure huizen ook effect had op de doorstroming en dat de jeugd geen kant op kan. Het is jammer dat we daar ook geen signalen van hebben gekregen uit de samenleving, of dat we er door de oppositie op gewezen zijn. Nu luisteren we ook nooit naar dat geblaat en varen we onze eigen koers, dus misschien is het wel zijdelings vermeld, maar de situatie blijkt dus tamelijk ernstig te zijn. Het stond namelijk laatst op Facebook. Dat we het op die manier zelf hebben moeten ontdekken is tekenend.'

‘Dat we de komende periode de keuze maken voor starterswoningen betekent dat er de komende jaren voor ons een stuk minder champagnefeestjes met private ontwikkelaars op de agenda staan. Dat is de harde werkelijkheid, maar moeilijke keuzes maken kan je wel aan ons overlaten.'

Update: dit artikel betrof een 1 april-grap


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.