Minder ‘metal’ moet zorgen voor meer Amstelveners in P60

Amstelveen – De gemeente Amstelveen wil dat in de toekomst dankzij een andere programmering meer Amstelveners poppodium P60 zullen bezoeken. Dit blijkt uit de beantwoording van schriftelijke vragen van D66, CDA en PvdA.

Nadat deze politieke partijen de bedrijfsvoering van P60 hadden bekritiseerd in een serie vragen aan het college van b en w, had het poppodium eerder al in een persbericht een koerswijziging aangekondigd. Het college heeft vandaag ook zijn wensen voor wat betreft een ander beleid van het poppodium bekend gemaakt.

Metal

Uit de beantwoording van de schriftelijke vragen blijkt onder meer dat slechts 50 procent van de bezoekers van P60 uit Amstelveen komt. Dit aantal moet volgens b en w worden opgeschroefd naar 75 procent.

Om dit voor elkaar te krijgen moet de programmering worden aangepast en er onder meer minder concerten binnen de verschillende ‘metal’ stromingen worden georganiseerd. In plaats daarvan pleit het college voor muziek die beter aansluit bij de doelgroepen ‘Young Adults’ van 18 tot 30 jaar en ‘Music Lovers’ van 30 tot 65 jaar.  

Workshops

Daarnaast zullen de ongeveer vijftien programma’s voor de zogenoemde frisfeesten voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar gehandhaafd blijven. Daar tegenover staat dat de workshops vanwege een gebrek aan belangstelling zullen komen te vervallen.

B en w bevestigt in de beantwoording van de vragen ook dat het restaurant van P60 in 2019 gaat sluiten omdat het verliesgevend is en er bovendien in de nabije omgeving genoeg gelegenheid is om wat te eten. Eerder gaf het poppodium zelf al aan dat de keuken dicht gaat.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:48

Voorkom burenruzies tijdens thuisblijfvakantie

Amstelveen - De zomervakantie is in aantocht. "Je viert vakantie in je eigen achtertuin, met wat meer barbecues en rumoer. Je buren genieten daar al snel wat minder van dan jij. Want zij moeten vaak nog thuiswerken terwijl jij vakantie viert. En dat kan ergernissen oproepen", zegt Frannie Herder, adviseur buurtbemiddeling en woonoverlast bij het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid).

Advertorial Sport vandaag 14:20

De Hoge Dijk is hét golfcentrum van Amsterdam

Amstelveen/Amsterdam - Golfcentrum De Hoge Dijk kent maar liefst 27 holes, een golfclub met duizend leden, een vernieuwde driving range, een geweldige brasserie, drie terrassen, goede bereikbaarheid en volop parkeergelegenheid. Kortom, golfbaan De Hoge Dijk is hét golfcentrum van Amsterdam.

112 vandaag 13:34

12-jarig meisje vermist in Amstelveen

AMSTELVEEN - De 12-jarige Katja uit Amstelveen wordt sinds 2 juli vermist. Het meisje werd voor het laatst gezien in de omgeving van de Talmastraat. De politie vraagt mensen die informatie hebben over de vermissing te bellen naar 112. 

Politiek vandaag 13:11

D66 wil meer doen voor Amstelveners zonder baan

Amstelveen - Mensen die niet vanzelfsprekend zelf een baan kunnen vinden worden hard geraakt door de corona crisis. D66 wil de kansen op betaald werk voor deze mensen vergroten. De democraten willen het werk-en re-integratiebedrijf van de gemeente – AM Match – meer gebruiken als banenmotor om dit voor elkaar te krijgen. Hun voorstel hierover is op 1 juli door de gemeenteraad aanvaard. 

Sport vandaag 11:23

Amstelveense binnensport weer van start

Amstelveen - Wethouder Rob Ellermeijer bracht woensdag 1 juli een bezoek aan de eerste trainingen van basketbalvereniging MBCA om te vieren dat de Amstelveense binnensport weer is gestart. “Het is een belangrijke dag voor de sport. Eindelijk kunnen we ook weer binnen aan de slag.”

Advertorial Algemeen vandaag 10:47

Zuid- Afrikaanse bestseller auteur Deon Meyer

Amstelveen - In de rubriek ‘Libris Venstra onbegrensd’ nodigen we internationale Amstelveners uit bij Boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein. Omringd door duizenden boeken praten we met hen over hun leven in Amstelveen, hun land van herkomst en over hun favoriete boek. De Zuid-Afrikaanse Arne Lewis vertelt in deze editie over het boek ’13 uur’ van Deon Meyer.