Minder ‘metal’ moet zorgen voor meer Amstelveners in P60

Minder ‘metal’ moet zorgen voor meer Amstelveners in P60

Amstelveen – De gemeente Amstelveen wil dat in de toekomst dankzij een andere programmering meer Amstelveners poppodium P60 zullen bezoeken. Dit blijkt uit de beantwoording van schriftelijke vragen van D66, CDA en PvdA.


- Lees verder onder deze advertentie -

Nadat deze politieke partijen de bedrijfsvoering van P60 hadden bekritiseerd in een serie vragen aan het college van b en w, had het poppodium eerder al in een persbericht een koerswijziging aangekondigd. Het college heeft vandaag ook zijn wensen voor wat betreft een ander beleid van het poppodium bekend gemaakt.

Metal

Uit de beantwoording van de schriftelijke vragen blijkt onder meer dat slechts 50 procent van de bezoekers van P60 uit Amstelveen komt. Dit aantal moet volgens b en w worden opgeschroefd naar 75 procent.

Om dit voor elkaar te krijgen moet de programmering worden aangepast en er onder meer minder concerten binnen de verschillende ‘metal’ stromingen worden georganiseerd. In plaats daarvan pleit het college voor muziek die beter aansluit bij de doelgroepen ‘Young Adults’ van 18 tot 30 jaar en ‘Music Lovers’ van 30 tot 65 jaar.  

Workshops

Daarnaast zullen de ongeveer vijftien programma’s voor de zogenoemde frisfeesten voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar gehandhaafd blijven. Daar tegenover staat dat de workshops vanwege een gebrek aan belangstelling zullen komen te vervallen.

B en w bevestigt in de beantwoording van de vragen ook dat het restaurant van P60 in 2019 gaat sluiten omdat het verliesgevend is en er bovendien in de nabije omgeving genoeg gelegenheid is om wat te eten. Eerder gaf het poppodium zelf al aan dat de keuken dicht gaat.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties