Moeite met concentreren op een boek? Deze vier tips helpen!

Misschien herken je het wel. Je bent een boek aan het lezen, maar je weet niet meer wat je precies hebt gelezen. Je gedachten dwalen snel af. Je denkt aan overwinteren Spanje, een nieuwe crossbody tas of het wel of niet kopen van een inbouw wijnkoelkast. Kortom, je gedachten vliegen alle kanten op. Met deze vier tips hou je de concentratie op je boek wel vast. 

  1. Neem de tijd

Het is heel belangrijk dat je rustig gaat zitten en je niet opgejaagd voelt door de tijd. Ook is het handig dat de televisie uitstaat en je mobiel niet binnen handbereik ligt. Leg hem zover mogelijk weg, want als je hem hoort trillen of geluid maken dan ben je meteen afgeleid. Pak ook meteen iets te eten of te drinken erbij wanneer je honger hebt. Zo voorkom je dat je na vijf minuten alweer uit je stoel komt. 

  1. Zoek het juiste boek uit 

Laat je niet leiden door de meningen van anderen. Kies een boek uit wat bij je past en waar jouw interesses liggen. Lees je een boek, omdat je buurman hem toevallig heeft gelezen dan kan het zo zijn dat je er zelf geen bal aan vindt. Zoek daarom iets uit wat je leuk vindt. Ga bijvoorbeeld voor een schrijver waarvan je eerder boeken hebt gelezen en waarvan je weet dat die fijn zijn om te lezen. 

  1. Leg het niet meteen weg

De eerste bladzijdes van een boek zijn soms best lastig om door te komen. Soms heeft een verhaal tijd nodig om op gang te komen. Geef het boek de kans. Zelfs als het een heel dik boek is. Lezen gaat sneller dan je denkt. Laat een boek niet liggen omdat het toevallig zo dik is. Heb je na tachtig pagina’s nog steeds geen zin om het verhaal uit te lezen dan is het tijd voor een andere boekkeuze.  

  1. Kies meerdere boeken uit 

Heb je eenmaal de smaak te pakken? Zorg ervoor dat je een stapeltje leuke nieuwe boeken klaar hebt te liggen. Op die manier blijf je lekker doorlezen en hoef je niet telkens opnieuw in het ritme te komen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.