Moeite met concentreren op een boek? Deze vier tips helpen!

Misschien herken je het wel. Je bent een boek aan het lezen, maar je weet niet meer wat je precies hebt gelezen. Je gedachten dwalen snel af. Je denkt aan overwinteren Spanje, een nieuwe crossbody tas of het wel of niet kopen van een inbouw wijnkoelkast. Kortom, je gedachten vliegen alle kanten op. Met deze vier tips hou je de concentratie op je boek wel vast. 

  1. Neem de tijd

Het is heel belangrijk dat je rustig gaat zitten en je niet opgejaagd voelt door de tijd. Ook is het handig dat de televisie uitstaat en je mobiel niet binnen handbereik ligt. Leg hem zover mogelijk weg, want als je hem hoort trillen of geluid maken dan ben je meteen afgeleid. Pak ook meteen iets te eten of te drinken erbij wanneer je honger hebt. Zo voorkom je dat je na vijf minuten alweer uit je stoel komt. 

  1. Zoek het juiste boek uit 

Laat je niet leiden door de meningen van anderen. Kies een boek uit wat bij je past en waar jouw interesses liggen. Lees je een boek, omdat je buurman hem toevallig heeft gelezen dan kan het zo zijn dat je er zelf geen bal aan vindt. Zoek daarom iets uit wat je leuk vindt. Ga bijvoorbeeld voor een schrijver waarvan je eerder boeken hebt gelezen en waarvan je weet dat die fijn zijn om te lezen. 

  1. Leg het niet meteen weg

De eerste bladzijdes van een boek zijn soms best lastig om door te komen. Soms heeft een verhaal tijd nodig om op gang te komen. Geef het boek de kans. Zelfs als het een heel dik boek is. Lezen gaat sneller dan je denkt. Laat een boek niet liggen omdat het toevallig zo dik is. Heb je na tachtig pagina’s nog steeds geen zin om het verhaal uit te lezen dan is het tijd voor een andere boekkeuze.  

  1. Kies meerdere boeken uit 

Heb je eenmaal de smaak te pakken? Zorg ervoor dat je een stapeltje leuke nieuwe boeken klaar hebt te liggen. Op die manier blijf je lekker doorlezen en hoef je niet telkens opnieuw in het ritme te komen.


Meer nieuws

Politiek gisteren 12:20

Aanpassing woontorenplan Groenelaan geeft Burgerbelangen nog geen reden tot juichen

Amstelveen – De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) geeft aan nog niet gerust te zijn op de woningbouwplannen op de plek van het tankstation en de showroom in de wijk Groenelaan (Newa 2), ondanks dat de wethouder na overleg met de projectontwikkelaar vindt dat de plannen opnieuw vormgegeven moeten worden in overleg met buurtbewoners.

Algemeen gisteren 10:03

Weer forse snelheidsovertredingen: rijbewijs inleveren

Amstelveen - Tijdens een korte snelheidscontrole op de Beneluxbaan in Amstelveen zijn gisteren opnieuw diverse hardrijders op de bon geslingerd en mocht een bestuurster haar rijbewijs inleveren omdat ze 56 kilometer per uur te hard reed. Op Rijksweg A9 kon een bestuurder zijn hagelnieuwe snelle auto (net een dag oud) inleveren na een forse snelheidsovertreding (176 km/u waar 100 is toegestaan).