Politie.nl

Moord op advocaat Derk Wiersum opnieuw in Opsporing Verzocht

Buitenveldert - Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt vanavond opnieuw aandacht aan de moord op advocaat Derk Wiersum in Buitenveldert. De Amsterdamse recherche denkt dat het huis en de straat van de vermoorde advocaat waarschijnlijk voor de moord al zijn geobserveerd. 

'De rechercheurs hebben kunnen vaststellen dat er sinds augustus in ieder geval drie gestolen voertuigen zijn gebruikt om de woonomgeving van de advocaat in de gaten te houden', zo meldt de politie: 'De moord werd uitgevoerd op de Imstenrade in Buitenveldert. Die straat is met de auto alleen te bereiken vanaf de Van Boshuizenstraat waar camera's hangen.De witte Opel Combo, waar al eerder foto’s van naar buiten zijn gebracht, is de auto die op 18 september bij de moord op van Derk Wiersum is gebruikt, en waarin de schutter is ontkomen'.

De politie heeft videobeelden van de ochtend van de moord, woensdag 18 september. Hierop is de witte Opel Combo bestelbus te zien terwijl deze vanaf de Van Boshuizenstraat richting Imstenrade rijdt. Rond 07.40 uur direct na de moord rijdt hij de Van Boshuizenstraat weer op in de richting van de Europaboulevard'.

De rechercheurs gaan ervan uit dat op dit moment daar schutter in zat, en dat iemand anders achter het stuur zat. Politiemensen hebben de gestolen Opel Combo, uiteindelijk in Almere aangetroffen. De Combo is uiteraard uitvoerig onderzocht op sporen. De politie heeft een verdachte kunnen aanhouden hij zit op dit moment nog steeds vast in verband met betrokkenheid bij de moord op Derk Wiersum.

VW-Transporter en Renault Megane

Inmiddels gaat de recherche er vanuit dat ook een Volkswagen Transporter en een Renault Megane bij verschillende voorverkenningen zijn gebruikt. De rechercheurs hebben uitgevonden dat maandagochtend 16 september, twee dagen voor de moord, een gestolen Volkswagen Transporter ook in de omgeving van Imstenrade is geweest. De rechercheurs  houden er rekening mee dat deze Transporter door de daders gebruikt is om de situatie rond de Imstenrade te verkennen. Deze VW-Transporter is, na de moord in een parkeergarage in Amsterdam-Zuidoost  aangetroffen.

Renault Megane

Dan is er nog een derde gestolen auto in het onderzoek naar voren gekomen. Het gaat om een Renault Megane die in een periode voorafgaan aan de moord op Derk Wiersum in Buitenveldert en de omgeving van Imstenrade is geweest. Deze Renault is uitgebrand aangetroffen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:29

Bloemen bij Amstelveens ‘Hart van Medeleven’

Amstelveen - Het gemeentebestuur heeft vanmiddag samen met diverse inwoners bloemen gelegd bij het Amstelveense ‘Hart van Medeleven’, dat momenteel in de vijver van park De Stadstuinen ligt.

Wonen vandaag 10:36

Weerstand tegen nieuwe woontoren Groenelaan leidt tot aanpassing plan

Amstelveen – De ferme weerstand van buurtbewoners tegen een nieuwe geplande hoge woontoren op de plek van het tankstation op de hoek Sportlaan/Groenelaan (Newa) heeft ertoe geleid dat de projectontwikkelaar opnieuw naar de tekentafel gaat en buurtbewoners bij de planontwikkeling gaat betrekken.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Weer fietsen langs Beneluxbaan

Amstelveen - Het duurt niet heel lang meer voordat de fietsroute langs de Beneluxbaan weer volledig toegankelijk is voor fietsers. Diverse delen zijn inmiddels opengesteld en de gemeente verwacht dat vanaf half augustus volledig gebruik kan worden gemaakt van alle fietspaden die langs de Beneluxbaan in Amstelveen lopen.