Muskuseend Lud de dood ingejaagd

AMSTELVEEN - De sinds kort vermiste muskuseend Lud, mascotte van golfcentrum Amsteldijk, is dood. De eend blijkt op Tweede Paasdag te zijn overleden, nadat hij meerdere keren met stokken was verdreven door een agressieve bewoonster van Turfschip en uit bescherming moest worden meegenomen door de Dierenbescherming.

Gisteren startte het golfcentrum een zoektocht naar de vermiste Lud, maar de Dierenbescherming De Ronde Venen heeft inmiddels opheldering gegeven over het lot van de eend, zo wordt gemeld op de Facebook-pagina van Golfcentrum Amsteldijk.

Ingrijpen
Het Amstelveense golfcentrum meldt 'dat de Dierenbescherming tijdens de paasdagen twee keer is uitgerukt omdat een bewoonster van het Turfschip meende dat Lud, zoals deze eend genoemd werd door vele golfers, een nest met zwanen verstoorde. Beide keren was de Dierenbescherming van mening niet te moeten ingrijpen omdat ingrijpen juist de natuur verstoort.'

Dreiging
'Na vele dringende meldingen van deze bewoonster is men er voor de derde keer naar toe gegaan en heeft men de eend, uit bescherming voor de dreiging van de bewoonster, alsnog gevangen. De bewoonster probeerde de eend namelijk met stokken te verdrijven. De stress is Lud waarschijnlijk teveel geworden want kort nadat Lud was gevangen en in een mand in de dierenambulance werd geplaatst, bleek hij te zijn overleden.'

'Geen blaam dierenbescherming'
Amsteldijk meldt dat de betrokken medewerkers van de dierenambulance zeer ontdaan waren door de gebeurtenis en betreuren de afloop. 'Hen treft geen enkele blaam.' Lud stond voor Lonely Ugly Duck. Deze naam kreeg hij van de Engelse greenkeeper van Golfcentrum Amsteldijk. 'Zijn aanwezigheid rond hole 1 zullen we missen,' zo staat te lezen op Facebook.

Op de foto
'Lud', hier in volle glorie zijn wintervacht aan het verzorgen, blijkt de dood te zijn ingejaagd.


Meer nieuws

Sport vandaag 14:52

Back to the Future bij NTC Amstelveen

Amstelveen - Van zondag 30 juni tot en met zondag 6 juli vinden er in Amstelveen twee grote internationale tennistoernooien plaats. 

112 vandaag 13:58

Zoekactie in Ouderkerkerplas naar 14-jarige: slachtoffer gevonden

Ouderkerk aan de Amstel - Dinsdagmiddag rond 13.00 uur is er in de Oudekerkerplas in Ouderkerk aan de Amstel een zoekactie op touw gezet. De politiehelikopter en brandweerduikers zochten vanaf de straat Aan de Wind het water af omdat er een 14-jarige jongen vermist zou zijn. Het slachtoffer is inmiddels gevonden en overgebracht naar het ziekenhuis.  

Rubriek: Onderweg op de A9 vandaag 10:54

27 juni: webinar over de werkzaamheden aan de A9

Amstelveen - Op donderdag 27 juni, van 20.00 uur tot 21.30 uur, wordt er een webinar georganiseerd (digitaal) over de werkzaamheden aan de A9 in Amstelveen. 

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:00

Bovenkerk verandert 13 juli tijdens Zomerfeest in olympisch dorp

Amstelveen - Zaterdag 13 juli van 14.00 tot 19.00 uur vindt in het Urbanuspark het jaarlijkse Zomerfeest in Bovenkerk plaats. Deze keer staat het feest in het teken van de Olympische Spelen. Voor één dag wordt Bovenkerk een heus olympisch dorp met o.a. leuke sportieve activiteiten voor jeugdige bezoekers. Daarnaast kunnen geïnteresseerden ook dit jaar weer langskomen voor Heel Bovenkerk Bakt, de braderie, de barbecue, heerlijke hapjes en drankjes en diverse optredens.

Evenementen & Activiteiten gisteren 17:32

Amstelveen Culinair 2024: Een culinair feest aan de Poeloever

Amstelveen - De zomer is begonnen en dat betekent dat het bijna tijd is voor hét fijnproevers evenement van het jaar: Amstelveen Culinair. Op zaterdag 6 juli wordt de prachtige poeloever, met uitzicht over De Poel en het Amsterdamse Bos, omgetoverd tot een culinaire ontmoetingsplaats. Dit jaar is het extra speciaal omdat het terrein nog nooit eerder voor een evenement is gebruikt. Met het mooie weer kunnen bezoekers hier genieten van de zonsondergang over De Poel.

Algemeen gisteren 13:51

Nieuwe naam ontmoetingsruimte Kastanjeflat onthuld: Kastanjehof

Amstelveen - Met trots is de nieuwe naam van de ontmoetingsruimte in de Kastanjeflat bekend gemaakt: Kastanjehof. Het naambord werd feestelijk onthuld door wethouder Marijn van Ballegooijen, waarmee de vernieuwde ontmoetingsplek officieel in gebruik is genomen.