De politie was vannacht ter plaatse aan Laanhorn in Randwijck [Davey Photography, Pieter Schilt]
112

Mysterieuze melding schietpartij in Randwijck

Amstelveen - Diverse bewoners van de Amstelveense wijk Randwijck zijn gisterenavond opgeschrikt door een politie-onderzoek, nadat een buurtbewoner een serie harde knallen had gemeld, die veel weg zouden hebben van pistoolschoten.

De politie haastte zich gisterenavond even voor twaalf uur naar Laanhorn waar de schoten waren gehoord.

De politie startte ter plekke een buurtonderzoek, maar diverse bewoners bleken niets te hebben meegekregen van schoten of knallen. Voor de zekerheid werd de omgeving van Laanhorn afgezocht, maar bij de zoektocht werden geen verdachte zaken waargenomen, zoals bijvoorbeeld lege hulsen of kogelgaten.

Politiewoordvoering laat weten dat er ook geen meerdere meldingen binnen zijn gekomen over knallen of schoten, maar meldingen van vermoedelijke schietpartijen altijd zeer serieus te nemen. In dit geval werd er niets aangetroffen. Meerdere buurtbewoners hebben aan AmstelveenZ gemeld de knallen te hebben gehoord.

In Amsterdam werd afgelopen nacht rond 02.00 uur wel een sportclub aan de Johan Huizingalaan beschoten. Een nacht eerder was het raak bij een hotel in de Spuistraat


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:17

Cultuurcentrum Griffioen opent nieuw theaterseizoen

Amstelveen - Cultuurcentrum VU Griffioen is gestart met de kaartverkoop van het nieuwe theaterseizoen. In voorgaande jaren gebeurde dit altijd in april of mei. “Dit seizoen pakken we een hoop zaken net iets anders aan dan normaal”, aldus de Griffioen.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.