Davey Photography, Rob Franken
112

Nachtelijke klopjacht in Keizer Karelpark met heli en hondengeleiders

Amstelveen - Een grote nachtelijke klopjacht in de wijk Keizer Karelpark afgelopen nacht, waarbij onder andere een gestolen scooter werd klemgereden, heeft behoorlijk wat bewoners uit hun slaap gehouden. 

De politie maakte naar verluidt jacht op verdachten van een gewapende straatroof eerder in de nacht en wist bij een achtervolging een gestolen snorscooter klem te rijden aan de Lindenlaan.

De verdachten hadden stoptekens genegeerd en sprongen van de scooter af om te voet de wijk in te vluchten, waarop de achtervolging werd voortgezet door agenten. Naast meerdere politieenheden met loeiende sirenes werden bij de klopjacht ook hondengeleiders en een politiehelikopter ingezet, die enige tijd boven Amstelveen Zuid cirkelde.

Volgens bronnen is tijdens de klopjacht  een verdachte opgepakt en ingesloten in het politiebureau. De tweede verdachte ontkwam. De gestolen scooter is in beslag genomen en door een politietakelwagen meegenomen voor nader onderzoek.

Foto bovenaan artikel: Davey Photography, Rob Franken
Foto onderaan artikel: VTF, Vivian Tusveld


Meer nieuws

Corona Amstelveen gisteren 19:39

De nieuwe corona-maatregelen op een rijtje

Amstelveen - Het kabinet heeft vanavond een omvangrijke serie nieuwe corona-maatregelen aangekondigd die dinsdag 29 september 18.00 uur ingaan en minimaal drie weken van kracht blijven. 

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Soap rond afgesloten fietspad in Bovenkerk duurt voort

Amstelveen - De heropening van het reeds lange tijd afgesloten fietspad tussen Zetterij en de Noorddammerlaan in Bovenkerk (Kazernepad/Zwarte Pad) heeft opnieuw vertraging opgelopen. Het stuk fietspad, dat hard op weg is het duurste stuk fietspad van Amstelveen te worden, wordt nu naar verwachting in februari 2021 geopend.

Winkels gisteren 10:16

Nieuwe kunst- en kadowinkel in Stadshart Amstelveen

Amstelveen - In Stadshart Amstelveen heeft kunst- en kadowinkel KYLDO de deuren geopend. De winkel biedt collectie kunstige cadeaus, moderne woondecoraties en kleurrijke kunstbeeldjes uit het binnen- en buitenland  

Amstelveen van voorheen 27 sep. 2020 20:50

Amstelveen van voorheen (214)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 214 een fraaie historische prentbriefkaart van de Amsterdamseweg van voor 1940.