Nationale Sportweek in Amstelveen: van BeweegBingo tot training met Olga Commandeur

Amstelveen - De Nationale Sportweek 2020 wordt van 18 tot en met 27 september gehouden en ook Amstelveen doet volop mee. Het thema van de sportweek is  #Sportdoetietsmetje.

'Sport inspireert, sport verbindt en sport levert een belangrijke bijdrage aan de samenleving en aan ieder individu'', meldt AmstelveenSport.: 'Deelnemen aan sport betekent vaak ook deelnemen aan de maatschappij. Zoveel mogelijk mensen in Nederland moeten dan ook met plezier kunnen sporten en bewegen. Dat staat centraal tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Natuurlijk doet AmstelveenSport mee aan de Nationale Sportweek. Er is een veelzijdig en gratis activiteitenaanbod georganiseerd voor alle inwoners van Amstelveen'.

Opening in De Meent

De feestelijke opening van de Nationale Sportweek door wethouder sport Rob Ellermeijer (VVD) vindt plaats op vrijdag 18 september in sportzaal de Meent met onder andere Noelle Roorda (speerwerpster), Heleen van Ketwich Verschuur (directeur AmstelveenSport) en de kinderen van de Willem Alexanderschool. Tijdens de opening zal Noelle ook de 'Wegwijzer aangepast sporten in Amstelveen'overhandigen aan wethouder Ellermeijer.

Beweegplezier voor iedereen in Amstelveen

Het Amstelveense programma van de Nationale Sportweek biedt beweegplezier voor iedereen. En alle activiteiten van het programma zijn gratis. Zo organiseert zwembad De Meerkamp beweegochtenden en -middagen. Kinderen kunnen naar Multisport in de Beweegbox en de sportinstuif in de Meent. Het programma omvat daarnaast wandelen, fietsen, Walking Football, Cognitieve Fitness en nog veel meer. Op woensdag 23 september doen alle Amstelveense basisscholen mee aan een gezamenlijke actie met het thema: 'Verboden stil te zitten!'

BeweegBingo!

Buurtsportcoach Mieke Regelink introduceert deze week het nieuwe, speciaal door AmstelveenSport ontwikkelde beweegspel: BeweegBingo! Beweegbingo is bewegen voor iedereen; Mieke zal in de sportweek op diverse locaties de Beweegbingo spelen.

Olga Commandeur

De Nationale Sportweek wordt afgesloten met een knaller. Sportambassadeur Olga Commandeur geeft vrijdag in de Ben Goudsmithal in Amstelveen een training, waaraan iedereen mee kan doen. Geadviseerd wordt snel in te schrijven, want vol is vol.

Meer informatie

Het volledige programma met alle informatie over de sportweek staat op www.amstelveensport.nl. Op deze website kan ook ingeschreven worden voor de activiteiten. Natuurlijk zijn alle activiteiten coronaproof georganiseerd, maar veilig sporten doen we samen. Schrijf vooraf in, hou 1,5 meter afstand en let op de aanwijzingen rondom de locatie.


Meer nieuws

112 gisteren 11:16

Handhavers Amstelveen grijpen jonge straatrovers

Amstelveen - Handhavers van gemeente Amstelveen hebben vanmorgen twee jonge straatrovers weten te overmeesteren, die een leeftijdsgenoot hadden beroofd van iPods en een mobiele telefoon.

Gezondheid & welzijn gisteren 09:08

‘Hopen dat veel Amstelveners stoppen met roken’

Amstelveen - Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg, PvdA) hoopt dat dit jaar veel Amstelveners meedoen met de nationale Stoptober-actie en daarmee een steun in de rug krijgen om te stoppen met roken.

Algemeen 24 sep. 2020 16:00

Nieuwe kinderburgemeester Elina aan de slag

Amstelveen - Met het omhangen van de keten en het uitspreken van de eed is Elina gisterenavond geïnstalleerd als vijfde kinderburgemeester van Amstelveen. 

Corona Amstelveen 24 sep. 2020 13:58

Positieve coronatesten: Amstelveen grootste stijger in regio

Amstelveen - Van alle gemeenten in de regio Amsterdam-Amstelland was in Amstelveen afgelopen week veruit de grootste relatieve stijging van positieve GGD-coronatesten waar te nemen. 140 Amstelveners testten in week 38 positief, terwijl 1101 Amstelveners werden getest.