Nationale Sportweek in Amstelveen: van BeweegBingo tot training met Olga Commandeur

Amstelveen - De Nationale Sportweek 2020 wordt van 18 tot en met 27 september gehouden en ook Amstelveen doet volop mee. Het thema van de sportweek is  #Sportdoetietsmetje.

'Sport inspireert, sport verbindt en sport levert een belangrijke bijdrage aan de samenleving en aan ieder individu'', meldt AmstelveenSport.: 'Deelnemen aan sport betekent vaak ook deelnemen aan de maatschappij. Zoveel mogelijk mensen in Nederland moeten dan ook met plezier kunnen sporten en bewegen. Dat staat centraal tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Natuurlijk doet AmstelveenSport mee aan de Nationale Sportweek. Er is een veelzijdig en gratis activiteitenaanbod georganiseerd voor alle inwoners van Amstelveen'.

Opening in De Meent

De feestelijke opening van de Nationale Sportweek door wethouder sport Rob Ellermeijer (VVD) vindt plaats op vrijdag 18 september in sportzaal de Meent met onder andere Noelle Roorda (speerwerpster), Heleen van Ketwich Verschuur (directeur AmstelveenSport) en de kinderen van de Willem Alexanderschool. Tijdens de opening zal Noelle ook de 'Wegwijzer aangepast sporten in Amstelveen'overhandigen aan wethouder Ellermeijer.

Beweegplezier voor iedereen in Amstelveen

Het Amstelveense programma van de Nationale Sportweek biedt beweegplezier voor iedereen. En alle activiteiten van het programma zijn gratis. Zo organiseert zwembad De Meerkamp beweegochtenden en -middagen. Kinderen kunnen naar Multisport in de Beweegbox en de sportinstuif in de Meent. Het programma omvat daarnaast wandelen, fietsen, Walking Football, Cognitieve Fitness en nog veel meer. Op woensdag 23 september doen alle Amstelveense basisscholen mee aan een gezamenlijke actie met het thema: 'Verboden stil te zitten!'

BeweegBingo!

Buurtsportcoach Mieke Regelink introduceert deze week het nieuwe, speciaal door AmstelveenSport ontwikkelde beweegspel: BeweegBingo! Beweegbingo is bewegen voor iedereen; Mieke zal in de sportweek op diverse locaties de Beweegbingo spelen.

Olga Commandeur

De Nationale Sportweek wordt afgesloten met een knaller. Sportambassadeur Olga Commandeur geeft vrijdag in de Ben Goudsmithal in Amstelveen een training, waaraan iedereen mee kan doen. Geadviseerd wordt snel in te schrijven, want vol is vol.

Meer informatie

Het volledige programma met alle informatie over de sportweek staat op www.amstelveensport.nl. Op deze website kan ook ingeschreven worden voor de activiteiten. Natuurlijk zijn alle activiteiten coronaproof georganiseerd, maar veilig sporten doen we samen. Schrijf vooraf in, hou 1,5 meter afstand en let op de aanwijzingen rondom de locatie.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:58

Geweld tegen vrouwen: ook in het 'keurige' Amstelveen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen zet zich deze week in om geweld tegen vrouwen en huiselijk geweld de wereld uit te krijgen. Ook in Amstelveen speelt het probleem en veelal durven slachtoffers zich uit angst niet te melden. De gemeente benadrukt dat hulp dichtbij is en hoopt dat inwoners die te maken hebben met lichamelijk, psychisch of seksueel geweld of intimidatie contact opnemen met Veilig Thuis via de hulplijn 0800 2000.

Advertorial Winkels gisteren 20:00

De nieuwste innovaties ervaren in the blue room

Amstelveen - Koudijs is dé winkel voor toonaangevende merken op het gebied van beeld en geluid, witgoed en wifi . Het familiebedrijf bestaat inmiddels meer dan 100 jaar en is dan ook een begrip in Amstelveen. Maar wie momenteel door het Oude Dorp rijdt, ziet een opvallend verschijnsel.. een compleet blauwe etalage trekt de aandacht van voorbijgangers. Eigenaren Steven en Marri-Anne lichten alvast een tipje van de ‘blauwe’ sluier op over de binnenkort te openen Blue Room.

Algemeen gisteren 10:58

Amstelveen opent steunpunt voor gedupeerden toeslagenaffaire

Amstelveen - Omdat ook in Amstelveen tientallen ouders ernstig in de problemen zijn geraakt doordat de Belastingdienst ten onrechte de kinderopvangtoeslag stopzette en terugvorderde (de zogenoemde Toeslagenaffaire), heeft Gemeente Amstelveen een speciaal Steunpunt Kinderopvangtoeslagaffaire opgericht.