Burgemeester Poppens (r) in actie tegen voormalig wereldkampioenen beachvolleybal Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen

Nationale Sportweek officieel geopend: burgemeester vs. wereldkampioenen

Amstelveen - Met een service van burgemeester Tjapko Poppens tegen het internationaal vermaarde beachvolleybalduo Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen is zaterdagochtend de Nationale Sportweek officieel geopend. Amstelveen is dit jaar host van de Nationale Sportweek en het Stadsplein is omgetoverd tot beachterrein. 

Klik op onderstaande Play Button voor een filmpje van de opening.

De sportweek ging vanmorgen eerst van start met een vrolijke en spectaculaire dansdemonstratie van Dance Improvement op het Stadsplein  ↓

nationale_sportweek_dans_Amstelveen_2022.jpg

Daarna mocht burgemeester Poppens, na een introductie van presentator Matthijs Groenewoud, het aanleggen tegen de voormalig wereldkampioenen en Olympische medaillewinnaars beachvolleybal, onder toeziend oog van  Heleen van Ketwich Verschuur (directeur van het organiserende Amstelveen Sport)  ↓

nationale_sportweek_heleen_amstelveen_brouwer_beachevolleybal.jpg

Hoewel de burgemeester zeker niet klein van stuk is met zijn 1m95 was hij al na de eerste service kansloos tegen de twee ervaren sportreuzen die nog een kop groter zijn. De burgervader had goed de hulp kunnen gebruiken van de 2 meter lange sportwethouder Herbert Raat, die zich op een ander veld liet gelden en daarbij van dichtbij kennismaakte met het zand op het Stadsplein ↓

nationale_sportweek_amstelveen_2022_raat_poppens_bechvolleybal.jpg

Brouwer & Meeuwsen gaven vervolgens een demo en een clinic beachvolleybal, waarna diverse wedstrijden losbarstten  ↓

nationale_sportweek_clinic_amstelveen_2022_beachvolleybal.jpg

De komende dagen staat het Stadsplein nog in het teken van beach-evenementen en de hele week (t/m 25 september) staan op verschillende plekken in Amstelveen tal van sportevenementen op het programma.

KLIK HOOR VOOR HET PROGRAMMA


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.