Nederlands onderonsje op Amstelveen Future

AMSTELVEEN De als eerste geplaatst Karin Kennel is gisteren op de Amstelveen Future in de eerste ronde met de schrik vrijgekomen. De Zwitserse tennisster moest in de eerste partij op centre court van Sportpark De Kegel diep gaan tegen Amelie Intert uit Duitsland, maar won uiteindelijk wel met 6-2, 4-6, 6-4.

De partij duurde twee uur en 36 minuten. In de derde set kwam Kennel terug van een 4-2 achterstand. ,,Ik probeerde zo min mogelijk aan de stand te denken en gewoon mijn ding te doen; agressief spelen, zonder fouten te maken”, zegt Kennel in een persbericht van Amstelveen Future. “En dat heeft gewerkt. Maar dit was niet mijn beste wedstrijd. Het kan alleen maar beter gaan vanaf nu.”

De 23-jarige Kennel is de nummer 536 van de wereld. Vijf jaar geleden was ze de nummer 10 van de internationale juniorenranglijst, maar bij de senioren is ze nog niet doorgebroken.

Verrast

Voor de nummer twee van de plaatsingslijst, de Britse Emily Appleton, viel het doek in de openingsronde. Nadat ze de eerste set overtuigend had gewonnen, glipte de wedstrijd langzaam maar zeker uit haar handen. Ze werd gisteren tijdens de Amstelveen Future in drie sets verrast door de Nederlandse Eva Vedder, die nog geen internationale ranking heeft. De 18-jarige Vedder werd toegelaten met een wildcard.

In het mannentoernooi kwamen alle geplaatste spelers tot winst. De als eerste geplaatste Sekou Bangoura, de nummer 395 van de wereld, was in twee sets verantwoordelijk voor de uitschakeling van het Nederlandse talent Ryan Nijboer. Het werd 7-5, 6-1.

De Rus Alexander Zhurbin moest zich flink inspannen om uitschakeling te voorkomen. De als vierde gerangschikt Zhurbin, die vorige week de finale haalde in Den Haag, had drie uur en negen minuten nodig om de Ier Peter Bothwell naar huis te sturen: 4-6, 7-5, 7-5. De woensdag stond in het tegen van Kids Day en 's avonds vond er een borrel voor relaties plaats. Vandaag is het Ladies Day en worden er allerlei activiteiten voor dames georganiseerd.

Speelschema

Vandaag staan er 17 partijen op het programma. De dag wordt op het centre court geopend met de partij tussen Niels Lootsma en de als derde geplaatste Brit Tom Farquharson. Niet voor 17.00 uur staat het Nederlandse onderonsje tussen Tim van Rijthoven en Stephan Fransen gepland.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.