Nederlands onderonsje op Amstelveen Future

AMSTELVEEN De als eerste geplaatst Karin Kennel is gisteren op de Amstelveen Future in de eerste ronde met de schrik vrijgekomen. De Zwitserse tennisster moest in de eerste partij op centre court van Sportpark De Kegel diep gaan tegen Amelie Intert uit Duitsland, maar won uiteindelijk wel met 6-2, 4-6, 6-4.

De partij duurde twee uur en 36 minuten. In de derde set kwam Kennel terug van een 4-2 achterstand. ,,Ik probeerde zo min mogelijk aan de stand te denken en gewoon mijn ding te doen; agressief spelen, zonder fouten te maken”, zegt Kennel in een persbericht van Amstelveen Future. “En dat heeft gewerkt. Maar dit was niet mijn beste wedstrijd. Het kan alleen maar beter gaan vanaf nu.”

De 23-jarige Kennel is de nummer 536 van de wereld. Vijf jaar geleden was ze de nummer 10 van de internationale juniorenranglijst, maar bij de senioren is ze nog niet doorgebroken.

Verrast

Voor de nummer twee van de plaatsingslijst, de Britse Emily Appleton, viel het doek in de openingsronde. Nadat ze de eerste set overtuigend had gewonnen, glipte de wedstrijd langzaam maar zeker uit haar handen. Ze werd gisteren tijdens de Amstelveen Future in drie sets verrast door de Nederlandse Eva Vedder, die nog geen internationale ranking heeft. De 18-jarige Vedder werd toegelaten met een wildcard.

In het mannentoernooi kwamen alle geplaatste spelers tot winst. De als eerste geplaatste Sekou Bangoura, de nummer 395 van de wereld, was in twee sets verantwoordelijk voor de uitschakeling van het Nederlandse talent Ryan Nijboer. Het werd 7-5, 6-1.

De Rus Alexander Zhurbin moest zich flink inspannen om uitschakeling te voorkomen. De als vierde gerangschikt Zhurbin, die vorige week de finale haalde in Den Haag, had drie uur en negen minuten nodig om de Ier Peter Bothwell naar huis te sturen: 4-6, 7-5, 7-5. De woensdag stond in het tegen van Kids Day en 's avonds vond er een borrel voor relaties plaats. Vandaag is het Ladies Day en worden er allerlei activiteiten voor dames georganiseerd.

Speelschema

Vandaag staan er 17 partijen op het programma. De dag wordt op het centre court geopend met de partij tussen Niels Lootsma en de als derde geplaatste Brit Tom Farquharson. Niet voor 17.00 uur staat het Nederlandse onderonsje tussen Tim van Rijthoven en Stephan Fransen gepland.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:13

Museumspoorlijn Amstelveen definitief tot monument verklaard

Amstelveen - Het Amstelveense gedeelte van de museumspoorlijn die loopt tussen Bovenkerk in Amstelveen en het Haarlemmermeerstation in Amsterdam, is vandaag definitief aangewezen als gemeentelijk monument vanwege de cultuurhistorische waarde.   

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Amstelveen stelt verbreding van Bovenkerkerweg uit: nu te duur

Amstelveen - De verdubbeling van de drukke Bovenkerkerweg wordt uitgesteld tot 2023. Tijdens de voorbereiding is gebleken dat de weg in z’n geheel vernieuwd moet worden en deze extra kosten wil de gemeente niet maken tijdens de coronacrisis.