AmstelveenZ
112

Nep-thuiszorgmedewerksters bestelen ouderen in Amstelveen met corona-smoes

Amstelveen – Diverse oudere inwoners van Amstelveen zijn slachtoffer geworden van vrouwen die zich voordoen als thuiszorgmedewerkster. Ze bellen bij oudere bewoners aan en stellen dat ze de woning komen controleren in verband met corona.

De nep-thuiszorgmedewerksters droegen in alle gevallen een mondkapje en zetten de laffe corona-babbeltruc in om de woning binnen te komen, om vervolgens waardevolle zaken te stelen.

Met name in de wijk Bankras sloegen de nep-thuiszorgmedewerksters toe. De politie waarschuwt een ieder voor de babbeltruc en vraagt Amstelveners zoveel mogelijk ouderen in te lichten over de truc. ‘Heb je oudere familieleden of kennissen die wonen in Amstelveen? Licht ze vooral in en voorzie ze van advies’.

Voor preventietips & adviezen omtrent dit soort babbeltrucs verwijst de politie naar de landelijke website van de politie: https://politie.nl/themas/babbeltruc.html


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 14:17

Soap rond afgesloten fietspad in Bovenkerk duurt voort

Amstelveen - De heropening van het reeds lange tijd afgesloten fietspad tussen Zetterij en de Noorddammerlaan in Bovenkerk (Kazernepad/Zwarte Pad) heeft opnieuw vertraging opgelopen. Het stuk fietspad, dat hard op weg is het duurste stuk fietspad van Amstelveen te worden, wordt nu naar verwachting in februari 2021 geopend.

Winkels vandaag 10:16

Nieuwe kunst- en kadowinkel in Stadshart Amstelveen

Amstelveen - In Stadshart Amstelveen heeft kunst- en kadowinkel KYLDO de deuren geopend. De winkel biedt collectie kunstige cadeaus, moderne woondecoraties en kleurrijke kunstbeeldjes uit het binnen- en buitenland  

Amstelveen van voorheen gisteren 20:50

Amstelveen van voorheen (214)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 214 een fraaie historische prentbriefkaart van de Amsterdamseweg van voor 1940.

112 gisteren 18:44

Vrachtwagen en personenauto in botsing

Aalsmeer/Amstelveen - Op de Legmeerdijk (N231), ter hoogte van de kruising met de N196, zijn zondagavond een vrachtwagen en een personenauto in botsing gekomen. 

Politiek gisteren 13:05

Amstelveense jongeren verdienen meer en betere ontmoetingsplekken

Amstelveen – Omdat Amstelveense jongeren in de huidige coronaperiode worden getroffen door tal van preventieve maatregelen, beperking van bewegingsvrijheid en gebrek aan sociale contacten, heeft de gemeenteraad besloten om te bekijken hoe de Jongeren Ontmoetings Plekken (JOP’s) in Amstelveen verbeterd en of mogelijk uitgebreid kunnen worden.