New York Pizza. [3weg.nl]

New York Pizza en Central Point door naar finale

AMSTELVEEN - Twee Amstelveense ondernemingen gaan door naar de finale van de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland 2017/2018. In de categorie Grootbedrijf maken New York Pizza en Central Point kans op de hoofdprijs.

De jury van de ondernemingsverkiezing van Noord-Holland heeft uit de negentig genomineerde bedrijven haar keuze gemaakt. 30 finalisten strijden op 16 mei in theater de Philharmonie te Haarlem om de titel ‘Beste Onderneming van Noord- Holland 2017-2018’ in de categorieën Grootbedrijf, MKB Midden en MKB Klein.

Keten 

New York Pizza werd in 1993 opgericht door Richard Abram en de broers Max en Philippe Vorst. Zikj haalden in 1993 'the original slice' van de pizza vanuit Amerika naar Nederland. Vanuit de eerste vestiging aan het Amsterdamse Spui werden de pizza slices verkocht. De formule sloeg in als een bom en al snel werden er meerdere Pizza Slice Restaurants geopend. In 1996 werd onder de naam New York Pizza Delivery ook een keten van bezorgdiensten in het leven geroepen, zodat de consument vanaf dat moment zowel 'in de stad' als thuis pizza's kon consumeren.

New York Pizza bestaat inmiddels uit verschillende franchisewinkels door het hele land. De franchisenemers worden ondersteund door de verschillende afdelingen op het hoofdkantoor van New York Pizza, dat gevestigd is in Amstelveen. Het bedrijf is inmiddels ‘wereldberoemd’ in Nederland.

Winnaar

Centralpoint is een van de grootste ICT leveranciers van Europa. Het bedrijf adviseert ook over zakelijke ICT oplossingen. Centralpoint maakt onderdeel uit van de Infotheek Group, een van Europa’s grootste ICT leveranciers met een jaaromzet van ruim 750 miljoen euro en vestigingen in veertien landen. De Nederlandse vestiging zit aan de Van Heuven Goedhartlaan in Amstelveen.

De winnaar van de verkiezing mag zich de Beste Onderneming van Noord-Holland noemen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.