AmstelveenZ

Nieuw Bosplan voor Amsterdamse bos in de maak

Amstelveen - Het Amsterdamse Bos kampt door een groeiend aantal inwoners in gemeenten rondom het bos en een toenemende behoefte aan recreatie in het groen, met toegenomen druk. Een volledig nieuw Bosplan moet uitkomst bieden.

Om te zorgen dat wat het Bos te bieden heeft aansluit op de wensen en behoeften van gebruikers en bezoekers en om de groene ambities voor de toekomst te verwezenlijken, werkt de Bosorganisatie aan een nieuw Bosplan onder de werktitel 'Stadsbos van de Toekomst'.

Amstelveens grondgebied

Het nieuwe Bosplan, waarbij gemeenten Amsterdam en Amstelveen gezamenlijk optrekken, moet zorgen voor een toekomstbestendig evenwicht tussen natuur en vrijetijdsbesteding, mét ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. Het Amsterdamse bos ligt grotendeels op Amstelveens grondgebied, maar het beheer is in handen van gemeente Amsterdam dat eigenaar is.

Vul de enquête in

Amsterdam is inmiddels gestart met een digitale enquête onder haar bezoekers. De enquête is onderdeel van de participatie voor het nieuwe Bosplan. Dat Bosplan wordt namelijk participatief vastgesteld en de digitale enquête is onderdeel van de participatie. 

Klik op deze link en vul de online enquette in.

* Voor meer informatie klik op www.amsterdamsebos.nl/bosplan


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:13

Museumspoorlijn Amstelveen definitief tot monument verklaard

Amstelveen - Het Amstelveense gedeelte van de museumspoorlijn die loopt tussen Bovenkerk in Amstelveen en het Haarlemmermeerstation in Amsterdam, is vandaag definitief aangewezen als gemeentelijk monument vanwege de cultuurhistorische waarde.   

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Amstelveen stelt verbreding van Bovenkerkerweg uit: nu te duur

Amstelveen - De verdubbeling van de drukke Bovenkerkerweg wordt uitgesteld tot 2023. Tijdens de voorbereiding is gebleken dat de weg in z’n geheel vernieuwd moet worden en deze extra kosten wil de gemeente niet maken tijdens de coronacrisis.