Nu ligt er al een fietspad vanaf de Gondel richting de Nesserlaan.

Nieuwe autoverbinding tussen Nesserlaan en Middenhoven/Waardhuizen

Amstelveen – Gemeente Amstelveen wil een nieuwe wegverbinding voor auto’s realiseren die de Nesserlaan met de wijken Middenhoven en Waardhuizen gaat verbinden.

Al decennia is het alleen voor fiets- en wandelverkeer mogelijk vanaf het midden van de Nesserlaan richting de 2 wijken te gaan, maar daar moet verandering in komen. De nieuwe weg moet komen te liggen in het verlengde van de Gondel, de weg die tussen Waardhuizen en Middenhoven loopt.

Voor autoverkeer is het nu alleen mogelijk om via de uiteindes van de Nesserlaan (Amsteldijk Zuid of Bovenkerkerweg) de laan te verlaten; een tussenweg is er niet; ook al nemen automobilisten soms stiekem de gok om via het fietspad richting Gondel/Galjoen te rijden.

Onder andere bewoners van Nes aan de Amstel kunnen straks sneller per auto Amstelveen in, in plaats van om de gemeente heen te moeten rijden.  De maatregel maakt onderdeel uit van de plannen om de Bovenkerkerweg te verbreden, om de doorstroming (en verkeersveiligheid) in het gebied te verbeteren.

Het verkeer van en naar het westelijke deel van de Nesserlaan wordt daarbij beperkt tot bestemmingsverkeer. Het verkeer vanuit Nes aan de Amstel kan dus straks via een nieuwe verbinding tussen Gondel en de Nesserlaan van en naar Amstelveen rijden.

Op het kruispunt van de Nesserlaan met de Bovenkerkerweg ligt het in de bedoeling verkeerslichten aan te brengen. Door de herinrichting van die kruising kan het verkeer ook veiliger van en naar het nieuwe Nationale Tennis Centrum (De Kegel) en andere voorzieningen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.