AmstelveenZ Magazine Januari 2020

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is uit!

Amstelveen - Vanaf vandaag (17 januari 2020) wordt weer een nieuwe editie van het gratis AmstelveenZ Magazine verspreid in Amstelveen en omgeving. Deze keer bevat het magazine een uitgebreide scholenspecial, in aanloop naar de schoolkeuze die veel jongeren moeten maken.

Naast de onderwijsspecial, waarin je informatie over alle (vo-)scholen uit Amstelveen en diverse scholen uit de omgeving (én natuurlijk de Open Dagen) kan terugvinden, is er ook volop aandacht voor plaatsgenoten. Zo spraken we met de Amstelveense familie Van Hilst, bekend van het tv-programma Wij Emigreren van SBS6. En de sinds enkele jaren in Amstelveen woonachtige Mpho Tutu vertelt in een interview over de boeken die ze samen schreef met haar vader Desmond Tutu.

Verder blikken we vooruit op het ingrijpende A9-project en ook op sportgebied valt er veel te lezen. We spraken met Ajacied Carel Eiting en de talentvolle schaatsster Milou Ruurs en natuurlijk is er aandacht voor de rap naderende AmstelveenZ Lentemarathon (22 maart).

Ook zijn de diverse columnisten weer van de partij (o.a. Geertje Visser, burgemeester Tjapko Poppens en Wilfred Mooij) en ontbreken de rubrieken (zoals Kids in the Spotlight en PartyFlitZ) niet.

Wij wensen iedereen veel leesplezier! Mocht u het magazine komende week niet ontvangen, dan horen wij dat graag via info@amstelveenz.nl o.v.v. Bezorging. Het magazine is vanaf komende week ook op tal van afhaalpunten gratis af te halen.


Meer nieuws

Corona Amstelveen gisteren 19:39

De nieuwe corona-maatregelen op een rijtje

Amstelveen - Het kabinet heeft vanavond een omvangrijke serie nieuwe corona-maatregelen aangekondigd die dinsdag 29 september 18.00 uur ingaan en minimaal drie weken van kracht blijven. 

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Soap rond afgesloten fietspad in Bovenkerk duurt voort

Amstelveen - De heropening van het reeds lange tijd afgesloten fietspad tussen Zetterij en de Noorddammerlaan in Bovenkerk (Kazernepad/Zwarte Pad) heeft opnieuw vertraging opgelopen. Het stuk fietspad, dat hard op weg is het duurste stuk fietspad van Amstelveen te worden, wordt nu naar verwachting in februari 2021 geopend.

Winkels gisteren 10:16

Nieuwe kunst- en kadowinkel in Stadshart Amstelveen

Amstelveen - In Stadshart Amstelveen heeft kunst- en kadowinkel KYLDO de deuren geopend. De winkel biedt collectie kunstige cadeaus, moderne woondecoraties en kleurrijke kunstbeeldjes uit het binnen- en buitenland  

Amstelveen van voorheen 27 sep. 2020 20:50

Amstelveen van voorheen (214)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 214 een fraaie historische prentbriefkaart van de Amsterdamseweg van voor 1940.

112 27 sep. 2020 18:44

Vrachtwagen en personenauto in botsing

Aalsmeer/Amstelveen - Op de Legmeerdijk (N231), ter hoogte van de kruising met de N196, zijn zondagavond een vrachtwagen en een personenauto in botsing gekomen.