Visual van de te ontwikkelen nieuwe Pathé-bioscoop in het Stadshart [Beeld: gemeente Amstelveen]

Nieuwe Pathé-bioscoop ín Amstelveen komt eraan

Amstelveen - Bioscoopketen Pathé gaat als alles volgens planning verloopt rond de zomer een koopovereenkomst tekenen met gemeente Amstelveen voor een hypermoderne nieuwe bioscoop in Stadshart Amstelveen. De bouw kan naar verwachting in 2025 gereed zijn. 

Het is de uitkomst van bestuurlijk overleg tussen de gemeente en de directie van Pathé. 

Ondanks de coronacrisis, en de zware tijd voor de cultuursector, ziet Pathé mogelijkheden in Amstelveen. De mogelijke komst is mede tot stand gekomen door een bijdrage van Stadshart Amstelveen eigenaar Unibail-Rodamco Westfield.

'De komst van een Pathé bioscoop naar onze gemeente zou fantastisch zijn. Dit heeft niet alleen een meerwaarde voor het Stadshart, maar voor heel Amstelveen én de regio. Er is veel behoefte aan een bioscoop onder jongere Amstelveners die nu nog naar Amsterdam moeten', aldus wethouder Herbert Raat (Stadshart, VVD). De cultuursector heeft een flink klap gekregen van de coronacrisis. Maar wij geloven in een toekomst waarbij we weer naar het theater en het poppodium kunnen. En hopelijk straks ook naar de film bij Pathé in Amstelveen.'

Reactie Pathé-directeur: vertrouwen in Amstelveen

Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé: 'Ondanks dat we nu te maken hebben met de coronacrisis en nog gesloten zijn, kijken wij met vertrouwen uit naar de toekomst, en gaan wij een nieuwe fase in met betrekking tot de nieuwe Pathé-bioscoop in Amstelveen. Amstelveen is een groeigemeente en het Stadshart is de perfecte locatie voor een gloednieuwe hypermoderne bioscoop voor de inwoners van Amstelveen.'

Bioscoopgebouw achter de cultuurstrip

De bioscoop is voorzien achter de cultuurstrip, ter hoogte van het busstation, met een ingang aan het Stadsplein. Hiermee blijft het plein in combinatie met de horeca ook levendig in de avonduren. Daarnaast biedt een ingang aan het Stadsplein kansen voor de cultuurstrip. Hierin zitten Poppodium P60, Schouwburg Amstelveen en Platform C.

Wethouder Raat: 'De komst van de bioscoop heeft gevolgen voor de cultuurstrip, maar biedt vooral kansen om de kwaliteit van de voorgevel te verbeteren en de cultuurstrip als geheel op te waarderen. De gemeente verkent samen met de culturele instellingen de mogelijkheden.

Vervolgprocedure

De bioscoop wordt ontwikkeld door Epicurus en wordt ontworpen door EUP Design. De gemeente en Pathé werken de komende tijd de koopovereenkomst verder uit. Wanneer beide partijen tot overeenstemming komen zal de ruimtelijke procedure gestart worden met de gebruikelijke wettelijke inspraakmomenten. Daarna dient de grond bouwrijp gemaakt te worden en kan de bouw starten. Het exacte moment hiervoor wordt nader bepaald.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.