AmstelveenZ

NK Tegelwippen: gratis tegel-ophaalservice in Amstelveen

Amstelveen -  Gemeente Amstelveen moedigt inwoners aan om tegels in de tuin te vervangen voor groen met een gratis tegelophaalservice; de gemeente doet dit jaar dan ook mee met het NK Tegelwippen.

In juni en september worden de tegels van Amstelveners, onder het motto tegel eruit, groen erin gratis door de gemeente opgehaald als ze hun tegels vervangen voor groen. De actie volgt na een pilot vorig jaar in een deel van Westwijk, nu wordt de gratis tegelophaalservice beschikbaar voor alle inwoners van Amstelveen.

NK Tegelwipppen Amstelveen

Gedurende het NK Tegelwippen worden in heel Nederland zoveel mogelijk tuinen groen om zo wateroverlast te voorkomen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. Bovendien is een groene leefomgeving goed voor het welzijn.

Hoe werkt de tegelservice Amstelveen?

Amstelveners wordt gevraagd tegels uit hun tuin te halen om plaats te maken voor groen en kunnen daarbij op bepaalde dagen gebruikmaken van een gratis ophaalservice door een mail te sturen naar de gemeente via nktegelwippen@amstelveen.nl.

Deelnemers ontvangen na het sturen van de e-mail direct informatie over de actie en welke gegevens er nodig zijn om de tegels op te laten halen. Aanmelden kan tot uiterlijk de woensdag voorafgaand aan de ophaaldag. Alleen tuintegels worden opgehaald, dus geen ander (tuin)afval. Vanaf zaterdag voorafgaand aan de ophaaldag om 16.00 uur tot uiterlijk 7.30 uur op de ophaaldag kunnen de tegels op de dichtstbijzijnde straathoek worden gezet.

Ophaaldagen

De tegel-ophaalservice vindt voor heel Amstelveen plaats op diverse maandagen in juni: de eerste ophaaldagen zijn op maandag 7, 14, 21 en 28 juni 2021. Ook in september volgen nog tegelophaaldagen: op 6, 13, 20 en 27 september.

Kijk voor alle informatie op de website Amstelveen Rainproof (klik hier).


Meer nieuws

Zakelijk gisteren 10:46

Perfect Health: weet wat je nodig hebt [Lezersactie]

Amstelveen - Gezond oud worden willen we allemaal. Maar hoe gezond ben je eigenlijk? En wat heb je exact nodig om hieraan bij te dragen? Mischa Kremer richtte Perfect Health op voor mensen die bewust willen werken aan hun gezondheid. ‘Dankzij de Premium Health Check krijg je op wetenschappelijk niveau inzicht hoe je met leefstijl, voeding en voedingssupplementen aan de slag kunt gaan met je gezondheid. Wij maken moeilijke materie begrijpelijk en geven advies op maat. Zo houd je grip op je gezondheid.’

Horeca 16 jun. 2021 19:00

Stadshart Horeca Hits: Noodle soep van Saigon Càphê

Amstelveen - Nu de horeca weer open is belicht AmstelveenZ.nl in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen de komende periode in de rubriek Stadshart Horeca Hits diverse bestsellers en gewilde gerechten uit de horecazaken in en rond het Stadshart. In aflevering 1: de befaamde noodle soep van Saigon Càphê.