AmstelveenZ

NK Tegelwippen: gratis tegel-ophaalservice in Amstelveen

Amstelveen -  Gemeente Amstelveen moedigt inwoners aan om tegels in de tuin te vervangen voor groen met een gratis tegelophaalservice; de gemeente doet dit jaar dan ook mee met het NK Tegelwippen.

In juni en september worden de tegels van Amstelveners, onder het motto tegel eruit, groen erin gratis door de gemeente opgehaald als ze hun tegels vervangen voor groen. De actie volgt na een pilot vorig jaar in een deel van Westwijk, nu wordt de gratis tegelophaalservice beschikbaar voor alle inwoners van Amstelveen.

NK Tegelwipppen Amstelveen

Gedurende het NK Tegelwippen worden in heel Nederland zoveel mogelijk tuinen groen om zo wateroverlast te voorkomen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. Bovendien is een groene leefomgeving goed voor het welzijn.

Hoe werkt de tegelservice Amstelveen?

Amstelveners wordt gevraagd tegels uit hun tuin te halen om plaats te maken voor groen en kunnen daarbij op bepaalde dagen gebruikmaken van een gratis ophaalser-vice door het formulier in te vullen op: https://www.amstelveenrainproof.nl/nieuws/doet-u-ook-mee-aan-het-nk-tegelwippen.  

Aanmelden kan tot uiterlijk de woensdag voorafgaand aan de ophaaldag. Alleen tuintegels worden opgehaald, dus geen ander (tuin)afval. Vanaf zaterdag voorafgaand aan de ophaaldag om 16.00 uur tot uiterlijk 7.30 uur op de ophaaldag kunnen de tegels op de dichtstbijzijnde straathoek worden gezet.

Ophaaldagen

De tegel-ophaalservice vindt voor heel Amstelveen plaats op diverse maandagen in juni: de eerste ophaaldagen zijn op maandag 7, 14, 21 en 28 juni 2021. Ook in september volgen nog tegelophaaldagen: op 6, 13, 20 en 27 september.

Kijk voor alle informatie op de website Amstelveen Rainproof (klik hier).


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.