Gé Dubbelman [Amstelveenlijn]

Nog even geduld a.u.b.! (Aflevering 13)

Amstelveen - In de rubriek ‘Nog even geduld a.u.b.!’ geeft AmstelveenZ.nl lezers inzicht in diverse werkzaamheden en de voortgang rond grote bouwprojecten in Amstelveen. In deze aflevering wijzen we op een fraaie video & foto-exposite over de bouw van de Amstelveenlijn tot dusver, die vanaf 25 september bij InZicht aan het Stadsplein in Amstelveen te zien is onder de titel 'Met man en macht'. 

Afgelopen augustus werd de gigantische zomeroperatie aan de Amstelveenlijn succesvol afgerond. Een operatie die Amstelveen flink op de kop heeft gezet. Maar waar Amstelveners ook met veel bewondering naar keken, want wat werd er in zes weken tijd veel werk verricht. In de foto- en filmexpositie ‘Met man en macht’ is nu te zien hoe zoiets er van dichtbij uit ziet. 

Expositie

De expositie is van woensdag 25 september t/m vrijdag 25 oktober te beleven in het bezoekerscentrum Amstelveen InZicht aan het Stadsplein 103 op de 2e verdieping in de bibliotheek. De toegang is gratis. De openingstijden staan op www.amstelveeninzicht.nl.

Maak kans op een VIP-rondleiding bij de Amstelveenlijn

Uit de vele foto’s die zijn gemaakt van de zomeroperatie kunt u in Amstelveen InZicht uw favoriete foto kiezen. Hiermee maakt u kans op een VIP-rondleiding op de bouwplaats van de Amstelveenlijn. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is een stembiljet invullen in InZicht.

Zomeroperatie Amstelveenlijn

Van 14 juli t/m 25 augustus werd er zes weken lang zeven dagen per week, 16 uur per dag aan één stuk doorgewerkt aan de Amstelveenlijn. In deze periode zijn er twee ongelijkvloerse kruisingen bij Kronenburg en Zonnestein aangelegd, vijf nieuwe haltes gebouwd en 6,6 km spoor vernieuwd van Buitenveldert tot en met het Stadshart. Trams 5 en 6 werden in die periode vervangen door bus 45.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.