Gé Dubbelman [Amstelveenlijn]

Nog even geduld a.u.b.! (Aflevering 13)

Amstelveen - In de rubriek ‘Nog even geduld a.u.b.!’ geeft AmstelveenZ.nl lezers inzicht in diverse werkzaamheden en de voortgang rond grote bouwprojecten in Amstelveen. In deze aflevering wijzen we op een fraaie video & foto-exposite over de bouw van de Amstelveenlijn tot dusver, die vanaf 25 september bij InZicht aan het Stadsplein in Amstelveen te zien is onder de titel 'Met man en macht'. 

Afgelopen augustus werd de gigantische zomeroperatie aan de Amstelveenlijn succesvol afgerond. Een operatie die Amstelveen flink op de kop heeft gezet. Maar waar Amstelveners ook met veel bewondering naar keken, want wat werd er in zes weken tijd veel werk verricht. In de foto- en filmexpositie ‘Met man en macht’ is nu te zien hoe zoiets er van dichtbij uit ziet. 

Expositie

De expositie is van woensdag 25 september t/m vrijdag 25 oktober te beleven in het bezoekerscentrum Amstelveen InZicht aan het Stadsplein 103 op de 2e verdieping in de bibliotheek. De toegang is gratis. De openingstijden staan op www.amstelveeninzicht.nl.

Maak kans op een VIP-rondleiding bij de Amstelveenlijn

Uit de vele foto’s die zijn gemaakt van de zomeroperatie kunt u in Amstelveen InZicht uw favoriete foto kiezen. Hiermee maakt u kans op een VIP-rondleiding op de bouwplaats van de Amstelveenlijn. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is een stembiljet invullen in InZicht.

Zomeroperatie Amstelveenlijn

Van 14 juli t/m 25 augustus werd er zes weken lang zeven dagen per week, 16 uur per dag aan één stuk doorgewerkt aan de Amstelveenlijn. In deze periode zijn er twee ongelijkvloerse kruisingen bij Kronenburg en Zonnestein aangelegd, vijf nieuwe haltes gebouwd en 6,6 km spoor vernieuwd van Buitenveldert tot en met het Stadshart. Trams 5 en 6 werden in die periode vervangen door bus 45.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:13

Museumspoorlijn Amstelveen definitief tot monument verklaard

Amstelveen - Het Amstelveense gedeelte van de museumspoorlijn die loopt tussen Bovenkerk in Amstelveen en het Haarlemmermeerstation in Amsterdam, is vandaag definitief aangewezen als gemeentelijk monument vanwege de cultuurhistorische waarde.   

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Amstelveen stelt verbreding van Bovenkerkerweg uit: nu te duur

Amstelveen - De verdubbeling van de drukke Bovenkerkerweg wordt uitgesteld tot 2023. Tijdens de voorbereiding is gebleken dat de weg in z’n geheel vernieuwd moet worden en deze extra kosten wil de gemeente niet maken tijdens de coronacrisis. 

Zakelijk gisteren 09:44

JobZ: Centralpoint zoekt accountmanager

Amstelveen - Centralpoint, de grootste IT-reseller van de Benelux en gevestigd in Amstelveen, groeit nog steeds en zoekt een nieuwe accountmanager. 

Algemeen 25 mei 2020 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.