Henry Neeter

Nog even geduld a.u.b.! (Aflevering 21)

Amstelveen - In de rubriek ‘Nog even geduld a.u.b.!’ geeft AmstelveenZ.nl lezers inzicht in diverse werkzaamheden en de voortgang rond grote bouwprojecten in Amstelveen. In aflevering 21 meer over het waterpeil dat continu op peil moet worden gehouden terwijl er wordt gewerkt aan de Amstelveenlijn. Ook wijzen we nog op een fietsafsluiting bij het viaduct Ouderkerkerlaan.

Komende donderdag (21 november) gaat de bemaling van Zonnestein uit en worden de blauwe leidingen (zoals ook te zien aan de Sportlaan) over de Beneluxbaan en langs de straat van Messina en Gibraltar verwijderd.

Verleden week toonden we al de aanleg van buizen en slangen voor de afvoerputten die het water uit de bouwputten pompen en weer terugvoeren naar het grondwater. Maar daar houdt het werk van de grondbemalers niet op, want het waterpeil dient constant bewaakt te worden.

Het waterpeil kunnen de mensen van Tjaden op de computer in de grote bouwkeet bij Zonnestein bijhouden via een landelijk netwerk. Op hun scherm kunnen ze precies aflezen hoe het ondergronds gaat, door middel van zogenoemde peilbuizen. Van 23 oktober tot 7 november zijn er bijvoorbeeld 358 metingen gedaan en toont de onderstaande grafiek dat het water altijd onder de rode lijn van de grenswaarde is gebleven.

 

Mocht het verkeerd gaan dan verschijnt een oranje signaalwaarde en moet er ingegrepen worden. Want onze voetjes moeten droog blijven natuurlijk!

Lozing naar waterzuivering

De lozing naar de wateringzuiveringstallatie (RZWI) is bijvoorbeeld al meer dan 1,5 miljoen keer gemeten en op onderstaand beeld kunnen we aflezen in de laatste kolom hoeveel water er per uur door de leidingen geperst wordt.

Gemiddeld gaat het om 434,7m3 water per uur.  Ook zien we de stand en de totale hoeveel kubieke meters!

Omleiding voor fietsers van 18-11 t/m 13-12

Tot slot wijzen we nog op een fiestomleiding de komende periode: het fiets- en voetpad direct naast de zuidoostelijke afrit bij het viaduct Ouderkerkerlaan wordt van 18 november tot 13 december afgesloten voor het verkeer.  Omdat er voor én na de bouw van de fietstunnel bij de Oranjebaan werkzaamheden moeten worden verricht aan kabels en leidingen, wordt het fiets- en voetpad direct naast de zuidoostelijke afrit van 18 november tot 13 december afgesloten voor het verkeer.

 

Voor fietsers wordt een omleidingsroute ingesteld via de Laan van Langerhuize, Groenelaan en de Laan van de Helende meesters (zie onderstaande afbeelding). Voetgangers kunnen langs de Nicolaas Tulplaan lopen.

Het wordt uiteindelijk beter en veiliger, maar graag nog even geduld, a.u.b.!

Tekst & foto's: Henry Neeter / Tjaden


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.