Wanden van olifantsgras langs de vernieuwde Amstelveenlijn

Nog even geduld a.u.b.! (Aflevering 24)

Amstelveen - In de rubriek ‘Nog even geduld a.u.b.!’ geeft AmstelveenZ.nl lezers inzicht in diverse werkzaamheden en de voortgang rond grote bouwprojecten in Amstelveen. In aflevering 24 kijken we bij Halte Kronenburg waar wanden van olifantsgras zijn aangebracht.

Bij Halte Kronenburg wordt uiteraard nog steeds gewerkt. De perrons zijn bijna klaar en de medewerkers van VITAL zijn bezig de zijwanden te bekleden. Waar de Amsteltram (Lijn 25 in de toekomst) naar beneden en boven rijdt bij de halte (ook op de andere verdiepte stations) worden wanden van olifantsgras (zie hier voor meer info) aangebracht.

 

Dit materiaal wordt verbouwd op Schiphol en heeft milieutechnisch zeer goede eigenschappen. Het groeit zeer snel, heeft een jaar nodig om zich te vestigen en daarna levert het per hectare ieder ongeveer 20 ton grondstof op voor allerlei toepassingen; isolatie van muren en daken, geluidsisolatie langs spoorwegen en tramlijnen, maar ook kachelbrandstof. Juist die geluidswerende en absorberende eigenschappen zijn de reden geweest om het gras te mengen met beton en daar profielplaten van te persen (foto boven).

Eindfase waterkelder

 

Verder is de waterkelder klaar en heeft deze zijn dienst al bewezen door alle regen van de laatste weken keurig op te nemen en weg te pompen naar omliggende sloten zonder enig overstromingsprobleem.

Nu worden de putdeksels geplaatst en naderen we de eindsprint van de laatste week van  januari, wanneer wegen weer worden aangesloten, kruisingen tijdelijk dichtgaan en er veel verkeersomleidingen zullen zijn.

Op 9 maart wordt Halte Kronenburg dan in gebruik genomen. Biesbosch blijft tot die datum gewoon open en men is nog bezig een tijdelijke oplossing te zoeken voor de voetgangers bij Zonnestein, want dit kruispunt opent op 4 mei.

Informatieavond

 

Ook komt er weer een informatieavond op 23 januari waarin een overzicht wordt gegeven van deze werkzaamheden bij Kronenburg en Zonnestein en wat u in 2020 nog meer kunt verwachten. Kik hier https://amstelveenlijn.nl/nieuws/2019/wat-kunt-u-in-2020-verwachten/ voor de details. Graag nog even geduld a.u.b.!

Tekst & foto's: Henry Neeter 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:27

Amstelveen stelt 65.000 euro beschikbaar aan Urbanuskerk

Amstelveen – Gemeente Amstelveen heeft voor de restauratie van de monumentale Urbanuskerk in Bovenkerk eenmalig 65.000 euro beschikbaar gesteld: met het geld wordt in hoofdzaak nieuw voorzetglas voor de speciale glas-in-loodramen betaald en wordt de kerk bovendien fraai uitgelicht.

Politiek gisteren 16:43

Opluchting om gemeentelijke aanschaf 'HogeNood app'

Amstelveen – Met de door gemeente Amstelveen aangeschafte HogeNood app kunnen inwoners met hun smartphone tegenwoordig direct het dichtstbijzijnde opengestelde toegankelijke toilet in Amstelveen vinden. 

Algemeen gisteren 14:30

KWF haalt bijna 30.000 euro op in Amstelveen tijdens collecteweek

Amstelveen - Tijdens de collecteweek in Amstelveen is door vrijwilligers van het KWF maar liefst € 29.836,- opgehaald. 'We zijn iedereen in Amstelveen heel dankbaar voor hun gift', zegt Bas Gijsbers, secretaris van collecteteam Amstelveen.