De jury van de Rabobank Stimuleringsprijs 2017 voor Jong Talent.

Nominaties voor Amstelveense topsport-talenten

AMSTELVEEN - Zes talentvolle Amstelveense sporters zijn genomineerd voor de Rabobank Stimuleringsprijs 2017 voor Jong Talent.  Bij de jongens kregen Thomas Kwakernaak (baseball), Enzo Leijnse (wielrennen) en Boyd van Leeuwen (karate) een nominatie en bij de meisjes Isabel van den Berg (atletiek), Amber Celie (zwemmen) en Maaike Schulten (karate).

Een deskundige jury boog zich bij de Rabobank over liefst 150 aanmeldingen. 

Aanmoedigingsprijs
De stimuleringsprijs wordt uitgereikt aan talenten die de status toptalent bereikt hebben, maar ook werden vier jonge sporters genomineerd voor de Rabobank Aanmoedigingsprijs: Jade Linthorst, Alen Skrijelj, Miro Vlasman en Inno Loeber. De aanmoedigingsprijs wordt uitgereikt aan het talent dat een grote belofte voor de toekomst is.

150 talenten
In totaal moest dus een keuze worden gemaakt uit 150 talenten die waren aangemeld bij het Sportbedrijf als topsporttalent. Eerdere ontdekkingen vanuit Amstelveen en prijswinnaars van de Talentprijzen zoals Tim Veldt (wielrenner), Kira Toussaint (zwemster) en Anne Buijs (volleybalster) zijn inmiddels uitgegroeid tot internationale toppers.

Jury
De jury van de Rabobank Talentprijzen bestaat uit (foto vlnr) Peter van Noord, Abel Tamata, Agnes Brunninkhuis, Peter Verdaasdonk, Rien Alink ( voorzitter), Ron Berteling, Frits Barend, Richard Schuil en Danny Monait (Rabobank). Afwezig tijdens het overleg, maar wel stemmen ingebracht: Guido Albers, Katja Snoeijs en Joris van Soerland.Onder leiding van voorzitter Rien Alink kregen de genomineerde talenten de meeste punten van de juryleden. Jurylid Frits Barend: “Ik was weer enorm onder de indruk en verrast over het hoge niveau van het talent”.

Geldprijzen
De Rabobank stelt voor de Rabobank Stimuleringsprijs voor Jong Talent geldprijzen ter beschikking van € 500,00 voor de winnaar, de nummer 2 en 3 krijgen respectievelijk € 350,00 en € 250,00. Deze prijzen worden uitgereikt aan zowel de jongens als de meisjes. Daarnaast stelt de Rabobank € 250,00 ter beschikking voor de Aanmoedigingsprijs voor Jong talent.

Winnaars op 9 februari
Wie uiteindelijk met de titel Rabobank Stimuleringsprijs voor Jong Talent 2017 en Rabobank Aanmoedigingsprijs voor Jong Talent 2017 ervan door gaat, wordt op vrijdag 9 februari 2018 bekend gemaakt, tijdens het Amstelveens sportgala in het Amstelveen College. Het sportgala is alleen op uitnodiging bij te wonen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen vandaag 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.

Sport gisteren 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen gisteren 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.