De jury van de Rabobank Stimuleringsprijs 2017 voor Jong Talent.

Nominaties voor Amstelveense topsport-talenten

AMSTELVEEN - Zes talentvolle Amstelveense sporters zijn genomineerd voor de Rabobank Stimuleringsprijs 2017 voor Jong Talent.  Bij de jongens kregen Thomas Kwakernaak (baseball), Enzo Leijnse (wielrennen) en Boyd van Leeuwen (karate) een nominatie en bij de meisjes Isabel van den Berg (atletiek), Amber Celie (zwemmen) en Maaike Schulten (karate).

Een deskundige jury boog zich bij de Rabobank over liefst 150 aanmeldingen. 

Aanmoedigingsprijs
De stimuleringsprijs wordt uitgereikt aan talenten die de status toptalent bereikt hebben, maar ook werden vier jonge sporters genomineerd voor de Rabobank Aanmoedigingsprijs: Jade Linthorst, Alen Skrijelj, Miro Vlasman en Inno Loeber. De aanmoedigingsprijs wordt uitgereikt aan het talent dat een grote belofte voor de toekomst is.

150 talenten
In totaal moest dus een keuze worden gemaakt uit 150 talenten die waren aangemeld bij het Sportbedrijf als topsporttalent. Eerdere ontdekkingen vanuit Amstelveen en prijswinnaars van de Talentprijzen zoals Tim Veldt (wielrenner), Kira Toussaint (zwemster) en Anne Buijs (volleybalster) zijn inmiddels uitgegroeid tot internationale toppers.

Jury
De jury van de Rabobank Talentprijzen bestaat uit (foto vlnr) Peter van Noord, Abel Tamata, Agnes Brunninkhuis, Peter Verdaasdonk, Rien Alink ( voorzitter), Ron Berteling, Frits Barend, Richard Schuil en Danny Monait (Rabobank). Afwezig tijdens het overleg, maar wel stemmen ingebracht: Guido Albers, Katja Snoeijs en Joris van Soerland.Onder leiding van voorzitter Rien Alink kregen de genomineerde talenten de meeste punten van de juryleden. Jurylid Frits Barend: “Ik was weer enorm onder de indruk en verrast over het hoge niveau van het talent”.

Geldprijzen
De Rabobank stelt voor de Rabobank Stimuleringsprijs voor Jong Talent geldprijzen ter beschikking van € 500,00 voor de winnaar, de nummer 2 en 3 krijgen respectievelijk € 350,00 en € 250,00. Deze prijzen worden uitgereikt aan zowel de jongens als de meisjes. Daarnaast stelt de Rabobank € 250,00 ter beschikking voor de Aanmoedigingsprijs voor Jong talent.

Winnaars op 9 februari
Wie uiteindelijk met de titel Rabobank Stimuleringsprijs voor Jong Talent 2017 en Rabobank Aanmoedigingsprijs voor Jong Talent 2017 ervan door gaat, wordt op vrijdag 9 februari 2018 bekend gemaakt, tijdens het Amstelveens sportgala in het Amstelveen College. Het sportgala is alleen op uitnodiging bij te wonen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.