Jurgen Ottenhoff voor Café Het Wapen, een van zijn talloze klanten. [Archiefbeeld: Anko Stoffels]

Oma Bobs verkoopt snackimperium aan Vanreusel

Amstelveen - De in Amstelveen woonachtige ras-Amsterdammer Jurgen Ottenhoff heeft zijn snackimperium Oma Bobs verkocht aan het Belgische snackbedrijf Vanreusel.

Ottenhoff, die samen met zijn vrouw Saskia en veel trouwe medewerkers Oma Bobs in nog geen twintig jaar door keihard werken liet uitgroeien tot een grote speler op de snackmarkt laat tegenover nu.nl weten dat Vanreusel het bedrijf Oma Bobs exact wil laten zoals het nu is. 

Ook zegt Ottenhoff (bijna 60) dat hij door de deal 'goed met pensioen kan' en dat hij zich financieel geen zorgen hoeft te maken; maar het verkoopbedrag blijft geheim. Omdat veel lokale horeca-zaken zijn producten afnemen staat Jurgen Ottenhoff in de Amstelveense volksmond ook wel bekend als de  krokettenkoning of bitterballenkoning.

Het nieuws wordt door tal van media in Nederland (Quote) en België (DeTijd) naar buiten gebracht. Tegenover het FD laat Ottenhoff weten dat hij voorlopig als marketeer actief blijft. Het Belgische Vanreusel wil met de overname een groter aandeel krijgen in Nederland, waar Van Geloven (o.a. Kwekkeboom en Van Dobben en Hebro) een grote speler is.

Oma Bobs produceert jaarlijks miljoenen snacks in de fabriek in Aalsmeer, maar het succesverhaal begon ooit aan de keukentafel. AmstelveenZ sprak eerder al eens met Ottenhoff en het succes van zijn bedrijf


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 14:31

Trajectcontrole op N201 gaat definitief van start

Amstelveen - Het trajectcontrole-systeem op de provinciale weg N201 bij Aalsmeer, Amstelveen en Uithoorn wordt vanaf maandag 2 november 2020 actief. Hardrijders kunnen vanaf die datum automatisch rekenen op een boete via het Centraal Justitieel Incassobureau.

Politiek gisteren 13:59

‘Gezond en zonder armoede de crisis door’

Amstelveen - Als het aan GroenLinks ligt gaat Amstelveen (financieel) gezond en zonder armoede de coronacrisis door. De partij heeft daartoe in een notitie een serie aanbevelingen gedaan aan het College van B en W.

Amstelveen van voorheen 25 okt. 2020 19:46

Amstelveen van voorheen (218)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 218 een oude prentbriefkaart van de luchthaven waar Amstelveen in economische zin zoveel aan te danken heeft: Schiphol.