Jurgen Ottenhoff voor Café Het Wapen, een van zijn talloze klanten. [Archiefbeeld: Anko Stoffels]

Oma Bobs verkoopt snackimperium aan Vanreusel

Amstelveen - De in Amstelveen woonachtige ras-Amsterdammer Jurgen Ottenhoff heeft zijn snackimperium Oma Bobs verkocht aan het Belgische snackbedrijf Vanreusel.

Ottenhoff, die samen met zijn vrouw Saskia en veel trouwe medewerkers Oma Bobs in nog geen twintig jaar door keihard werken liet uitgroeien tot een grote speler op de snackmarkt laat tegenover nu.nl weten dat Vanreusel het bedrijf Oma Bobs exact wil laten zoals het nu is. 

Ook zegt Ottenhoff (bijna 60) dat hij door de deal 'goed met pensioen kan' en dat hij zich financieel geen zorgen hoeft te maken; maar het verkoopbedrag blijft geheim. Omdat veel lokale horeca-zaken zijn producten afnemen staat Jurgen Ottenhoff in de Amstelveense volksmond ook wel bekend als de  krokettenkoning of bitterballenkoning.

Het nieuws wordt door tal van media in Nederland (Quote) en België (DeTijd) naar buiten gebracht. Tegenover het FD laat Ottenhoff weten dat hij voorlopig als marketeer actief blijft. Het Belgische Vanreusel wil met de overname een groter aandeel krijgen in Nederland, waar Van Geloven (o.a. Kwekkeboom en Van Dobben en Hebro) een grote speler is.

Oma Bobs produceert jaarlijks miljoenen snacks in de fabriek in Aalsmeer, maar het succesverhaal begon ooit aan de keukentafel. AmstelveenZ sprak eerder al eens met Ottenhoff en het succes van zijn bedrijf


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen. 

Advertorial Evenementen & Activiteiten gisteren 11:51

Uitje in de buurt: bamboelabyrint Nirwana

Amstelveen/De Kwakel – Niet ver van Amstelveen bevindt zich bamboelabyrint Nirwana. Het in De Kwakel gelegen labyrint biedt speciaal in deze coronatijden de mogelijkheid tot een exclusief gezinsuitje.