Jurgen Ottenhoff voor Café Het Wapen, een van zijn talloze klanten. [Archiefbeeld: Anko Stoffels]

Oma Bobs verkoopt snackimperium aan Vanreusel

Amstelveen - De in Amstelveen woonachtige ras-Amsterdammer Jurgen Ottenhoff heeft zijn snackimperium Oma Bobs verkocht aan het Belgische snackbedrijf Vanreusel.

Ottenhoff, die samen met zijn vrouw Saskia en veel trouwe medewerkers Oma Bobs in nog geen twintig jaar door keihard werken liet uitgroeien tot een grote speler op de snackmarkt laat tegenover nu.nl weten dat Vanreusel het bedrijf Oma Bobs exact wil laten zoals het nu is. 

Ook zegt Ottenhoff (bijna 60) dat hij door de deal 'goed met pensioen kan' en dat hij zich financieel geen zorgen hoeft te maken; maar het verkoopbedrag blijft geheim. Omdat veel lokale horeca-zaken zijn producten afnemen staat Jurgen Ottenhoff in de Amstelveense volksmond ook wel bekend als de  krokettenkoning of bitterballenkoning.

Het nieuws wordt door tal van media in Nederland (Quote) en België (DeTijd) naar buiten gebracht. Tegenover het FD laat Ottenhoff weten dat hij voorlopig als marketeer actief blijft. Het Belgische Vanreusel wil met de overname een groter aandeel krijgen in Nederland, waar Van Geloven (o.a. Kwekkeboom en Van Dobben en Hebro) een grote speler is.

Oma Bobs produceert jaarlijks miljoenen snacks in de fabriek in Aalsmeer, maar het succesverhaal begon ooit aan de keukentafel. AmstelveenZ sprak eerder al eens met Ottenhoff en het succes van zijn bedrijf


Meer nieuws

Politiek vandaag 11:26

AVA wil meer weten van mogelijke mondkapjesplicht in Amstelveen

Amstelveen – De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) wil weten hoe gemeente Amstelveen omgaat met de experimentele mondkapjesplicht, nu binnen Veiligheidsregio Amsterdam/Amstelland het dragen van een gezichtsmasker verplicht kan worden gesteld op drukke plekken. Amsterdam is al zo ver en voert vanaf 5 augustus een mondkapjesplicht in in diverse delen van de stad.  

Algemeen vandaag 09:46

9-jarige Amstelvener haalt 1100 euro op voor cheeta's met fietstocht door Safaripark

Amstelveen – De 9-jarige Amstelveense scholier Gio Cruz heeft afgelopen weekeinde ruim 1100 euro opgehaald met een sponsorfietstocht door Safaripark Beekse Bergen. Het geld gaat naar een beschermingsproject voor cheeta's. De jonge dierenliefhebber wist in een uur tijd zeven rondjes door het Wildlifepark te fietsen.

Amstelveen van voorheen gisteren 18:00

Amstelveen van voorheen (206)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 206 een foto van de voormalige locatie van BMW-dealer Van Poelgeest, toen deze nog in het hart van het Oude Dorp was gevestigd, met tankstation.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:03

Bussluis bij Urbanuskerk: doorgaand autoverkeer uit Bovenkerk geweerd

Amstelveen – Gemeente Amstelveen is voornemens een bussluis aan te leggen ter hoogte van de Urbanuskerk in Bovenkerk, om doorgaand autoverkeer te weren op de route Noorddammerlaan/Legmeerdijk. Om sluipverkeer door Bovenkerk te voorkomen ligt er bovendien een plan klaar om eenrichtingsverkeer in diverse Bovenkerkse straten door te voeren.