Ondergrondse papiercontainers in Amstelveen paar dagen dicht

Amstelveen - Gemeente Amstelveen sluit vanaf vrijdag 31 december 2021 tot maandag 3 januari 2022 de ondergrondse papiercontainers om te voorkomen dat er vuurwerk wordt ingegooid.

De gemeente vezoekt inwoners in deze periode geen papier en karton naast de container te zetten, omdat dit gebruikt kan worden om brand te stichten. 

De gemeente geeft aan zich goed voorbereid te hebben op de komende jaarwisseling en probeert ongeregeldheden zoveel mogelijk te voorkomen. Er geldt een algeheel vuurwerkverbod. De gemenete meldt dat op het niet naleven van de vuurwerkregels stevige boetes staan, inclusief een mogelijke aantekening in het strafblad. Jongeren tot 18 jaar kunnen een Halt-straf krijgen als zij toch vuurwerk afsteken.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.