Elke week worden de werkers verantwoordelijk voor de facelift getrakteerd op een extraatje

Ondernemers Oude Dorp trakteren werklui met vaste regelmaat: 'Toppers!'

Amstelveen - Diverse (horeca-)ondernemers in het Oude Dorp zijn dermate onder de indruk van de arbeid die wordt verricht ten behoeve van de facelift, dat werklui met regelmaat worden getrakteerd op een extraatje.

Vandaag trakteerden Royal San Kong op een maaltijd en verzorgde ANNA/bierbrouwerij De Naeckte Brouwers voor een drankje. De traktaties zijn gaandeweg ontstaan, omdat ondernemers al snel danig onder de indruk raakten van de werklui: niet alleen vanwege de noeste arbeid die wordt verricht, maar ook vanwege de snelheid en nauwkeurigheid waarmee wordt gewerkt.

Elke keer is er een andere ondernemer die de werklui trakteert: zaken als Stadspub Du Monde, Lemon Grass, De Pantry, Het Wapen, Damso, The WineKitchen at Home, Bueons Aires, Gusto Haddock: ze doen allemaal mee om de mannen geregeld een hart onder de riem te steken en hen te complimenteren met een maaltijd, een drankje of koffie.

Na de sneeuwperiode van vorige week, waarin de werkzaamheden stil kwamen te liggen, is het werk in het Oude Dorp weer volop hervat en dus ook de traktaties.

oude_dorp_werklui.jpg
Voor de sneeuwperiode werden de mannen nog getrakteerd op erwtensoep

Hoewel de facelift nog niet af is valt het resultaat tot dusver goed in de smaak en kijken ondernemers ongelooflijk uit naar het 'nieuwe' (en natuurlijk vooral coronavrije) Oude Dorp. 'Het wordt echt mooi!'


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen vandaag 20:20

Amstelveen van voorheen (265)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 265 een oude foto uit eind jaren 30, van de toenmalige aanleg van de brug over de Amstel, tussen Amstelveen en Ouderkerk.

Onderwijs & Educatie vandaag 12:15

Nieuwbouw verouderd scholencomplex Orion komt eraan: 'Enige reële optie'

Amstelveen – Hopeloos verouderd met een ondermaats binnenklimaat, mede door ramen van enkel glas. Er is maar één reële optie voor het scholencomplex aan Orion in Amstelveen Zuid en dat is nieuwbouw, zo stelt de VVD. En die nieuwbouw is weer een stap dichterbij.

Algemeen vandaag 11:00

Bitcoin for dummies (aflevering 9)

Amstelveen - In de vorige afl evering van Bitcoin voor dummies hebben we het gehad over Non-Fungible-Tokens (NFT’s), oftewel: niet vervangbare tokens. In dit deel gaan we verder met NFT’s. Het is een digitaal stuk van bewijs waarmee je kunt aantonen dat jij de daadwerkelijke bezitter bent van een (digitaal) object). Er worden miljoenen neergeteld voor zo’n digitaal plaatje, dat je simpelweg kunt kopiëren en plakken. Wat maakt het dan toch zo aantrekkelijk voor kopers?

112 gisteren 16:28

Bekeurde 'bromfietser' vierdubbel de pineut na naroepen agenten

Aalsmeer/Amstelveen - Een 'bromfietser' die deze week door de politie werd staande gehouden aan de Legmeerdijk en na een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs de agenten een belediging nariep, had dat beter niet kunnen doen. Hij werd daarop namelijk alsnog aangehouden, waarbij vervolgens een lange lijst misdrijven aan het licht kwam. 

Sport gisteren 10:00

Basketbal: Van vader op zoons

Amstelveen - De familie Bucher woont aan de Sportlaan tegenover de basketbalvereniging MBCA. ‘We zijn hier enorm vaak te vinden, aangezien we een echte basketbalfamilie zijn’, vertelt de 13-jarige Raymian. Zijn vader Ray beoefent de sport al diens hele leven en speelde in de jeugdcompetitie op hoog niveau. Inmiddels is ook jongste zoon Danilo (8) aangehaakt en staat hun weekend volop in het teken van de sport. Niet zo gek want basketbal leeft in Amstelveen.