Elke week worden de werkers verantwoordelijk voor de facelift getrakteerd op een extraatje

Ondernemers Oude Dorp trakteren werklui met vaste regelmaat: 'Toppers!'

Amstelveen - Diverse (horeca-)ondernemers in het Oude Dorp zijn dermate onder de indruk van de arbeid die wordt verricht ten behoeve van de facelift, dat werklui met regelmaat worden getrakteerd op een extraatje.

Vandaag trakteerden Royal San Kong op een maaltijd en verzorgde ANNA/bierbrouwerij De Naeckte Brouwers voor een drankje. De traktaties zijn gaandeweg ontstaan, omdat ondernemers al snel danig onder de indruk raakten van de werklui: niet alleen vanwege de noeste arbeid die wordt verricht, maar ook vanwege de snelheid en nauwkeurigheid waarmee wordt gewerkt.

Elke keer is er een andere ondernemer die de werklui trakteert: zaken als Stadspub Du Monde, Lemon Grass, De Pantry, Het Wapen, Damso, The WineKitchen at Home, Bueons Aires, Gusto Haddock: ze doen allemaal mee om de mannen geregeld een hart onder de riem te steken en hen te complimenteren met een maaltijd, een drankje of koffie.

Na de sneeuwperiode van vorige week, waarin de werkzaamheden stil kwamen te liggen, is het werk in het Oude Dorp weer volop hervat en dus ook de traktaties.

oude_dorp_werklui.jpg
Voor de sneeuwperiode werden de mannen nog getrakteerd op erwtensoep

Hoewel de facelift nog niet af is valt het resultaat tot dusver goed in de smaak en kijken ondernemers ongelooflijk uit naar het 'nieuwe' (en natuurlijk vooral coronavrije) Oude Dorp. 'Het wordt echt mooi!'


Meer nieuws

Wonen gisteren 14:03

DUWO: 'Door uitspraak Kronenburg hele gebied rond Schiphol op slot voor woningbouw; vliegen gaat boven wonen'

Amstelveen - Woningcorporatie DUWO is zwaar teleurgesteld door de uitspraak van de Raad van State over het niet doorgaan van studentenhuisvesting op Kronenburg in Amstelveen. 'De puur formeel juridische insteek gaat totaal voorbij aan de strijd tegen de wooncrisis in Nederland. Vliegen gaat boven wonen. De minister van Wonen en het kabinet zijn aan zet om orde op zaken te stellen,' stelt de organisatie.

Wonen gisteren 12:35

'Klap in gezicht woningzoekenden': Amstelveen moet bouw duizenden studentenwoningen cancellen

Amstelveen - Door een vernietigende uitspraak van de Raad van State mag Amstelveen geen studentenwoningen bouwen in de verouderde kantorenwijk Kronenburg. Amstelveen wilde er minimaal 2500 bouwen inclusief diverse extended stay-units, maar de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) tekende namens het ministerie beroep aan tegen de plannen in verband met vliegtuigen die over het gebied vliegen - en werd in het gelijk gesteld.

Algemeen gisteren 09:57

Vermiste man uit Amstelveen (23) doodgeschoten aangetroffen in bestelauto: 72-jarige verdachte opgepakt

Amsterdam - De recherche heeft een 72-jarige verdachte met zowel de Israëlische als de Litouwse nationaliteit aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van een 23-jarige man uit Amstelveen in 2021. Het slachtoffer werd op 12 april 2021 overleden aangetroffen in zijn (in Amsterdam inbeslaggenomen) bestelauto. Uit onderzoek blijkt dat de Amstelvener op de Parelvisserslaan in Amstelveen om het leven is gebracht.

Algemeen 17 mei 2022 17:27

Doe mee aan het NK Tegelwippen: zo werkt het [Video]

Amstelveen - Amstelveen doet dit jaar opnieuw mee aan het NK Tegelwippen. Om Amstelveners aan te moedigen haalt de gemeente dit jaar tussen mei en oktober op gezette dagen gratis oude tuintegels op, als deze vervangen worden voor groen.