Rob van den Helder, voorzitter van Ondernemersvereniging Amstelveen

Ondernemersvereniging Amstelveen vreest langere en hardere lockdown

Amstelveen – De voorzitter van Ondernemersvereniging Amstelveen, Rob van den Helder, denkt dat ondernemers zich voor moeten bereiden op een langere en zelfs hardere lockdown in de komende weken. Hij hoopt daarbij dat de regering zich de komende tijd gaat voorbereiden om de economie weer een duidelijk perspectief te geven en dat laat weten op 12 januari, tijdens de landelijke persconferentie.

‘Het is noodzakelijk om tot een plan te komen dat ons gaat brengen naar een economie waar ieder bedrijf in elke branche zijn steentje weer kan bijdragen’, zo sprak Van den Helder in een online nieuwjaarsbijeenkomst van de vereniging. Hij gaf in zijn speech ook aan dat ondanks de steunmaatregelen al veel medewerkers op straat zijn komen te staan, maar hij riep vooral ook op om vooruit te kijken. ' Want die kant gaan we op'.

Garantiefonds

Van den Helder, die afgelopen jaar het preses-stokje overnam van Alphons Boggemann, is van mening dat op korte termijn gekeken moeten worden wat voor maatwerk er nog nodig is om specifieke groepen te compenseren, zoals startende ondernemers en bepaalde zzp’ers. ‘Ook zou het mooi zijn als in navolging van Duitsland ook in Nederland een apart garantiefonds zou komen voor de evenementenbranche om de evenementensector weer op gang te krijgen,’ aldus Van den Helder.

Zoom

De Nieuwjaarsreceptie van de Ondernemersvereniging Amstelveen werd dit jaar online gehouden via Zoom. Zo’n 80 OA-leden logden afgelopen donderdag in om te luisteren naar de eerste nieuwjaarstoespraak van de nieuwbakken voorzitter. Ook introduceerde de OA, dat in 2020  stabiel bleef in het aantal leden, een eigen verenigingsapp, die al door meer dan 150 leden werd gedownload. 

Voor 2021 heeft de OA het motto ‘Meer voor elkaar’. 'In veel branches zijn ondernemers geraakt. In sommige branches gaat het voor de wind,' aldus Van den Helder die zijn leden opriep om om zich heen te kijken of het mogelijk is om een ander lid te helpen in deze uitdagende tijden.

Frustratie

Volgens de OA-voorzitter  is de grootste frustratie voor lokale ondernemers in de coronacrisis de ongelijkheid. Hij doelde daarmee onder andere op de horeca die de deuren al vroeg in de tweede golf moest sluiten. Hij riep de gemeente en alle belangenorganisaties op om zich er hard voor te maken om deze ongelijkheid op te heffen: 'Voor alle ondernemers (retail en horeca) dezelfde regels! Het zou mooi zijn als de gemeente Amstelveen het voortouw zou nemen om dit punt, in gezamenlijkheid met de andere gemeenten uit de Metropoolregio Amsterdam (MRA), in Den Haag op tafel te leggen’, zo riep hij wethouder Floor Gordon (Economische Zaken) op.

Veel probleemgevallen nog niet bekend

Van den Helder stelde wel dat de gemeente goed heeft meegedacht in de crisis, maar dat veel van de echte probleemgevallen nog niet bekend zijn. 'Het is belangrijk dat wij in beeld krijgen welke bedrijven de noodhulp het hardst nodig hebben.'

De OA zal zich dit jaar samen met de andere belangenorganisaties, blijven inzetten op de corona aspecten die een negatieve impact voor ondernemers opleveren. 'Wij roepen de gemeente op zich op MRA niveau luid en duidelijk te laten horen in Den Haag,' aldus Van de Helder. De volledige Nieuwjaarsspeech van OA-voorzitter Rob van den Helder is te vinden op de website van Ondernemersvereniging Amstelveen.


Meer nieuws

Wonen gisteren 18:00

JobZ: Nes Vastgoed zoekt personeel

Amstelveen - Op zoek naar een baan in de buurt? Momenteel zijn diverse bedrijven in regio Amstelveen/Amsterdam op zoek naar personeel, zoals bijvoorbeeld Nes Vastgoed.

Politiek gisteren 11:35

BbA pleit voor spoedige renovatie 't Jagershuis

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) vindt dat nu de Raad van State definitief heeft besloten dat ’t Jagershuis aan de Amstel een Rijksmonument blijft, snel moet worden begonnen met het herstel van het vervallen pand.