Onderzoek moet OV in Amstelveen verbeteren

AMSTELVEEN Bureau Goudappel Coffeng gaat onderzoeken hoe het Openbaar Vervoer in onder meer Amstelveen verbeterd kan worden. Het onderzoek vindt plaats naar aanleiding van de maatschappelijke onrust die is ontstaan na invoering van de nieuwe dienstregeling in december 2017.

Onlangs voerde SP Amstelveen al actie voor een beter OV in Amstelveen. De partij klaagde onder meer over haltes en lijnen die verdwijnen en lijnen die minder frequent zijn gaan rijden.

Ontevreden

Ook de Vervoerregio Amsterdam is ontevreden over de nieuwe dienstregeling en heeft daarom begin februari een boete opgelegd aan Connexxion. De OV-organisatie heeft inmiddels een zogenoemd verbeterplan ingeleverd om de dienstregeling te verbeteren.

In een brief aan de gemeenteraad meldt wethouder Jeroen Brandes vandaag dat Bureau Goudappel Coffeng in verband met de onvrede een onderzoek gaat doen om er achter te komen hoe het OV in Amstelveen verbeterd kan worden en om uit te vinden of Connexxion met het wijzigen van de dienstregeling de juiste keuzes heeft gemaakt. Het onderzoek vindt plaats op advies van de Adviescommissie Amstelland-Meerlanden, die bestaat uit wethouders Verkeer en Vervoer van onder meer Haarlemmermeer, Aalsmeer, Uithoorn en Amstelveen. Ook het verbeterplan van Connexxion zal beoordeeld worden.

Resultaten

De klachten hebben onder meer betrekking op het verdwijnen van lijn 170, die plaats heeft moeten maken voor het nieuwe nummer 347 van R-net. Hierbij verdwenen verschillende haltes in Amsterdam en Amstelveen. Het is de bedoeling dat de eerste resultaten van het onderzoek begin april ter beoordeling zullen worden voorgelegd aan de Adviescommissie Amstelland-Meerlanden.

 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.