'Boekito'
112

Ontsnapte koe maakt nachtwandeling door straten Amstelveen Zuid [Video]

Amstelveen - De Amstelveense politie heeft afgelopen nacht het nodige te stellen gehad met een ontsnapte koe die een nachtwandeling aan het maken was door de straten van de wijk Waardhuizen in Amstelveen Zuid.

Bewoners van de straat Branding keken vreemd op toen er in de donkere uurtjes opeens een uit de kluiten gewassen koe door de straat liep.

KLIK HIER VOOR EEN VIDEO VAN DE ONTSNAPTE KOE via INSTAGRAM

Hoewel het dier op z’n dooie akkertje en keurig op het trottoir door de straat banjerde, werd toch maar even de politie gealarmeerd. In de meldkamer wilde ze nog wel even zeker weten of de beller niet teveel had gedronken, maar dat bleek niet het geval.

Koe gearresteerd

Toen de beller duidelijk had gemaakt dat het echt om een wandelende koe ging, werd de politie naar de locatie gestuurd. Die wist met een aantal agenten en met behulp van diverse omstanders de koe uiteindelijk te ‘arresteren’. Het dier is vervolgens ingesloten in zijn natuurlijk habitat: een weiland in de Bovenkerkerpolder; de wijk Waardhuizen grenst aan het poldergebied.

Klik op de Play Button om de video te bekijken:

'Boekito'

De bewoners hebben de koe inmiddels tot ‘Boekito’ gedoopt en zullen het bezoekje niet snel vergeten: de koe liet dan ook een onmiskenbaar spoor achter in de straat.

sppor_boekito.jpg


Meer nieuws

112 gisteren 15:23

Vrouw (44) in gestolen auto rijdt in op politievoertuig maar kan niet ontsnappen

Amstelveen - Na een achtervolging door Amstelveen en Oude Meer is gisterenavond een 44-jarige automobiliste, die rondreed in een gestolen voertuig, in de boeien geslagen door de politie. Ze reed tijdens de achtervolging in op een politievoertuig, maar het lukte haar niet aan de politie te ontkomen. 

112 28 mrt. 2023 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten 28 mrt. 2023 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen 28 mrt. 2023 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.

Algemeen 28 mrt. 2023 13:28

Amstelveen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Amstelveen - Net als vorig jaar doet Amstelveen ook dit jaar weer mee aan de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen. Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen tot en met eind oktober hun oude tegels gratis laten ophalen.