Inter Visual Studio
112

Ook Amstelvener verdacht van betrokkenheid bij poging doodslag station Bijlmer ArenA

Amstelveen - De recherche heeft in het onderzoek naar een poging doodslag op station Bijlmer ArenA op vrijdagavond 5 mei 2023- waarbij een persoon in elkaar werd geschopt en op het spoor werd geduwd -  zes personen aangehouden in de leeftijd tussen de 15 en 17 jaar oud. De verdachten komen uit Amsterdam, Amstelveen en Lelystad.

Het ernstige geweldsincident vond rond 21.25 uur vrijdagavond plaats. Een grote groep personen sloeg en schopte een nog steeds onbekend slachtoffer op een perron van het station, onder andere tegen zijn hoofd toen hij al op de grond lag. Op een gegeven moment wist het slachtoffer toch op te staan, maar werd vervolgens het spoor op geduwd. Politieagenten troffen nadat het incident gemeld werd ter plaatse geen slachtoffer meer aan.

5 verdachten melden zichzelf

Van de zes verdachten kwamen vijf zichzelf bij de politie melden. Aan alle andere verdachten in deze zaak doet de politie opnieuw de oproep: meld je en voorkom dat je beelden op een later moment mogelijk getoond worden.

Nog niet aangehouden verdachten

Het onderzoek naar de poging doodslag gaat ook na de zes aanhoudingen in volle gang verder. Ondertussen heeft de recherche op basis van de beschikbare camerabeelden meerdere verdachten in kaart kunnen brengen en zij zijn nog niet allemaal aangehouden.

Aan deze verdachten wederom de oproep: meld je bij de politie en voorkom dat je beelden op een later moment mogelijk naar buiten gaan. Zaterdagavond 6 mei verspreidde de politie van een aantal verdachten – in verband met hun vermoedelijke jonge leeftijd – al onherkenbaar gemaakte beelden. Wanneer de identiteit van deze verdachten niet vast komt te staan, zullen die beelden op een later moment indien nodig herkenbaar getoond worden. Ook van andere onbekende verdachten kunnen (on)herkenbare beelden getoond gaan worden indien nodig.

Wie hij is, is ook op dit moment helaas niet duidelijk. De politie heeft al verschillende oproepen aan hem gedaan om zich te komen melden, maar zonder resultaat. 

Toedracht incident

Over een eventuele toedracht van het forse geweld staat op dit moment nog niets concreets vast. De recherche heeft begrepen dat er verschillende verhalen rondgaan over wat er mogelijk gebeurd zou kunnen zijn. Niet al deze informatie wordt ook daadwerkelijk met de politie gedeeld. 

Informatie delen

Kunt u de politie verder helpen? Neem telefonisch contact op met 0900-8844 of vul het online tipformulier in. Vergeet hierbij niet het zaaksnummer te vermelden: 2023099681. Anoniem melding doen? Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of ga naar www.meldmisdaadanoniem.nl

 

Are you the victim of the violent crime in the evening of Friday May 5at station Bijlmer ArenA? Please reach out to the Amsterdam police department. We want to take your statement, but first and foremost want to know if you need any medical care.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.