Jaap Maars

Ook hockeyheren pakken EK-titel in Wagener Stadion

AMSTELVEEN - Na het succes van de hockeydames gisteren, hebben ook de heren de EK-titel bemachtigd in het Wagener Stadion in Amstelveen.

België werd met 4-2 verslagen, nadat Oranje aanvankelijk op een 0-2 achterstand was gekomen. In een sterk derde en vierde kwart boog Oranje de achterstand knap om.

Robbert Kemperman, Mirco Pruyser (2x) en Mink van der Weerden scoorden voor oranje. In de groepsfase werd Oranje nog met 5-0 afgedroogd door België, de wraak was vandaag zoet. Het is de vijfde EK-titel voor het nationale hockeyelftal. 

Mirco Pruyser werd topscoorder van het Europese toernooi, dat afgelopen week in Amstelveen werd gespeeld en werd gekenmerkt door een fantastische sfeer. 


Meer nieuws

Horeca gisteren 17:58

'Terrasje pakken'; Amstelveen geniet

Amstelveen - De heropening van de Amstelveense horeca-terrassen is vanmiddag uitstekend verlopen: vrijwel iedereen hield zich keurig aan de regels en veel mensen genoten ervan om weer een terrasje te kunnen pakken.

Algemeen gisteren 08:24

Man dumpt afval naast container en scheldt BOA's de huid vol

Amstelveen - Een inwoner die op Eerste Pinksterdag werd getraceerd nadat hij afval naast een ondergrondse container had gezet, heeft handhavers de huid volgescholden. Wethouder Herbert Raat (Handhaving, VVD) overweegt vervolgstappen tegen de agressieve bewoner.

Amstelveen van voorheen 31 mei 2020 21:00

Amstelveen van voorheen (197)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 197 een oude foto van de vroegere Middeldorpstraat (destijds Middendorpstraat), waarvan de huizen binnenkort gesloopt gaan worden voor de verbreding van de A9.

Algemeen 31 mei 2020 20:03

Fraaie legpuzzel Urbanuskerk uitgedeeld aan duizend ouderen

Amstelveen - Speciaal voor ouderen verstrekken de ouderenverenigingen KBO Bovenkerk-Aalsmeer en KBO Amstelveen/Ouderkerk (samen met het Bewonersplatform Bovenkerk) de komende periode duizend legpuzzels met een afbeelding van de Urbanuskerk. 

Algemeen 31 mei 2020 17:58

Handhaving Amstelveen op scherp: 'Morgen wordt een spannende dag'

Amstelveen - De gemeentelijke dienst Handhaving kijkt met gezonde spanning uit naar morgen (1 juni) als ook in Amstelveen de horeca weer open mag. De handhavers staan op scherp en houden morgen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.