Jaap Maars

Ook hockeyheren pakken EK-titel in Wagener Stadion

AMSTELVEEN - Na het succes van de hockeydames gisteren, hebben ook de heren de EK-titel bemachtigd in het Wagener Stadion in Amstelveen.

België werd met 4-2 verslagen, nadat Oranje aanvankelijk op een 0-2 achterstand was gekomen. In een sterk derde en vierde kwart boog Oranje de achterstand knap om.

Robbert Kemperman, Mirco Pruyser (2x) en Mink van der Weerden scoorden voor oranje. In de groepsfase werd Oranje nog met 5-0 afgedroogd door België, de wraak was vandaag zoet. Het is de vijfde EK-titel voor het nationale hockeyelftal. 

Mirco Pruyser werd topscoorder van het Europese toernooi, dat afgelopen week in Amstelveen werd gespeeld en werd gekenmerkt door een fantastische sfeer. 


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 15:01

A9 bij Amstelveen komend weekend in beide richtingen afgesloten, maar Schipholbrug-hijsklus uitgesteld

Amstelveen - De A9 bij Amstelveen is komend weekend (van vrijdag 31 mei 20.00 uur tot maandag 3 juni 05.00 uur) in beide richtingen afgesloten. In het weekend zou eigenlijk het noordelijke brugdek van de Schipholbrug worden ingehesen, maar die klus is uitgesteld door verwachte windstoten. De weekendafsluiting blijft echter in stand, omdat er nog meer werkzaamheden worden uitgevoerd.

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:41

Maak kennis met T.A.T. Nature: kom naar de open dag op zondag 2 juni

Amstelveen / Ouderkerk - Aan de Rondehoep West in Ouderkerk aan de Amstel vind je het Mind Emptiness Center. Hier kun je terecht voor het revolutionaire programma The Alignment Technique in de natuur (T.A.T. Nature), dat jou weer helemaal terug in contact brengt met de natuur om zo innerlijke rust te ervaren.  Maris en Rik geven jou handvatten (Moves) om snel en op een unieke wijze weer tot jezelf te komen. Kom naar de gratis kennismaking op zondag 2 juni.

Algemeen gisteren 09:47

Patisserie Prenger ernstig gedupeerd door diefstal van koelbus

Amstelveen – Patisserie Prenger is ernstig gedupeerd doordat autodieven er vannacht vandoor zijn gegaan met de grote (koel-)bestelbus van het bedrijf. Eigenaar Steve Bouman is er ziek van: ‘De bus is de drijvende factor van onze onderneming. We hebben de bus hard nodig om onze bestellingen uit te kunnen rijden.'