Het terras van Silversant (Archief)

'Openstellen corona-proof buitenterrassen zou eerste stap kunnen zijn'

Amstelveen - Op de vraag of een proefopenstelling van de Amstelveense horeca tot de mogelijkheden behoort in Amstelveen laat wethouder Floor Gorden (Economische Zaken, D66) weten dat wat haar betreft het openstellen van corona-proof buitenterrassen een eerste stap zou kunnen zijn.

Ze stelt dat een proefopenstelling een mooi steuntje in de rug kan bieden voor enkele horeca-ondernemers, maar dat het anderzijds ook niet dé echte oplossing biedt:

'Laten we alleen wel met elkaar voor ogen houden dat een 'pilot' geen échte oplossing biedt voor de dreiging van faillissementen in de sector. Heropening (door Den Haag) van de horeca met coronamaatregelen wél. Wat mij betreft zou het openstellen van corona-proof buitenterrassen een eerste stap kunnen zijn. Een datum voor mogelijke opening is nog steeds niet genoemd, dus intussen is méér financiële steun nodig om faillissementen te voorkomen.', zegt ze. 

Samen met horecapartners

Gordon wil vooral samen en in constructief overleg met lokale horeca-gesprekspartners bekijken welke creatieve ideeën kunnen worden uitgewerkt om de Amstelveense horecasector als geheel door deze corona-crisis heen te helpen. Gordon benadrukt desgevraagd tegenover AmstelveenZ dat een dergelijke proef-openstelling van bijvoorbeeld terrassen eerst samen met de horecapartners op haalbaarheid en toegevoegde waarde moet worden getoetst. 

Hopen op Den Haag

Haar collega Herbert Raat (Cultuur/Handhaving, VVD) liet in een online bijenkomst bij de jongerenorganisatie JOVD ontvallen dat hij een proefopenstelling in Amstelveen wel ziet zitten, zo tekende de lokale omroep RTVA eerder vandaag op.

Raat laat in een reactie weten dat een proefopenstelling in ieder geval kan helpen om de horeca maar ook de cultuursector in Amstelveen weer vooruit te helpen en perspectief te bieden. Hij hoopt dat er vanuit Den Haag een beslissing komt dat de terrassen snel open kunnen. 'Anders gaan mensen hutje mutje elders buiten zitten: dan is het beter de horeca die terrasruimte op een veilige manier geven. Dat is ook voor handhaving eenvoudiger.'

Gemeente Amstelveen maakte gisteren bekend dat het een speciaal opgerichte  subsidieregeleing voor het lokale MKB heeft uitgebreid (zie hier voor meer informatie)

raat_gordon.jpg
Wethouders Raat & Gordon.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.