Rijkswaterstaat

Opgelet: veelgebruikte A9-afrit 4 (Amstelveen/Ouderkerk) gaat aantal dagen en nachten dicht

Amstelveen - In verband met werkzaamheden aan Rijksweg A9 zal afrit 4 (S109) richting Amstelveen/Ouderkerk volgende week enkele dagen en nachten worden afgesloten. Het gaat alleen om de afrit aan de kant van het KPMG-gebouw, voor verkeer dat komt uit de richting van Schiphol. Afrit 4 aan de andere zijde van de snelweg blijft wel open.

De afsluiting wordt eerst ingesteld in de nacht van 1 op 2 december van 23.00 tot 05.00 uur. Vervolgens gaat de afrit weer even open om vervolgens het hele weekend, van vrijdag 2 december (20.00 uur) tot maandag 5 december (05.00 uur), op slot te gaan. Tot slot zal de afrit ook nog in de nacht van 5 op 6 december (23.00 tot 05.00 uur) afgesloten zijn.

Omleiding via A2: keren bij Abcoude

Veel inwoners van Amstelveen en Ouderkerk gebruiken deze afrit normaal gesproken. Verkeer wordt door Rijkswaterstaat omgeleid door de afrit voor bij te rijden en de A2 richting Utrecht aan te houden, om vervolgens te draaien bij de afslag Abcoude. Via knooppunt Holendrecht kunnen zij vervolgens terugrijden over de andere zijde van A9:  aan die zijde van de A9 is afrit 4 richting Ouderkerk aan de Amstel/Amstelveen gewoon open. De extra reistijd bedraagt volgens Rijkswaterstaat ongeveer 10 minuten.

2000px-1_omleidingskaart-SAA-A9-hoofdwegen-amstelveen-5december9-768x768.jpg

De geadviseerde omleidingsroute van Rijkswaterstaat

Het lokale verkeer vanuit Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen wordt met gele borden omgeleid.

Waarom wordt A9-afrit 4 afgesloten?

De afsluiting van afrit 4 is nodig omdat de afrit naar het zuiden moet worden verlegd, om zo de verbreding van de snelweg  mogelijk te maken. Deze verlegde afrit wordt maandag 5 december om 05.00 uur in gebruik genomen (in de nacht van 5 op 6 december tussen 23.00 en 05.00 uur zal de verlegde afrit nog 1 nacht dicht zijn).

In opdracht van Rijkswaterstaat, verbreedt aannemer VeenIX de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting. Ter hoogte van Amstelveen wordt de A9 verdiept aangelegd.


Meer nieuws

112 vandaag 19:34

Scooter en fiets in botsing op fietspad Bovenkerkerweg

Amstelveen - De bestuurders van een scooter en een fiets zijn maandagavond met elkaar in botsing gekomen op het fietspad van de Bovenkerkerweg ter hoogte van de Burgemeester Wiegelweg (Westwijk).

Algemeen vandaag 10:51

Staking streekvervoer in Amstelveen

Amstelveen - Bij de standplaats van Connexxion-bussen in Amstelveen Zuid hebben diverse chauffeurs zich vanmorgen vroeg verzameld vanwege de eerder aangekondigde staking in het streekvervoer.

Sport vandaag 07:00

Grensverleggend hardlopen

Amstelveen - Wat begon als klein hardlooprondje om het hoofd leeg te maken, is uitgegroeid tot lange afstanden rennen. Manon Schutter (41) is hardloopster en rende afgelopen november van Boston naar New York. In elf dagen liep ze met een groep vrouwen maar liefst 550 kilometer. ‘Ja, dat is ruim een marathon per dag’, lacht ze. Wij spraken met haar over deze topprestatie en andere hardloopervaringen.  

Advertorial Algemeen vandaag 07:00

Co to Go lanceert avondconcept: wees er als de kippen bij!

Aalsmeer - Loogman tanken en wassen breidt Co to Go uit. Vanaf vandaag start Co to Go 7 dagen per week met een avondconcept. Gegrilde kip, maaltijdsalades en dit alles eventueel aangevuld met gebakken aardappelen en sausjes.