Davey Photgraphy, Davey Baas
112

Opgeruimd staat netjes (& veilig)

Amstelveen - Een agente en een ambulancebroeder die vanmiddag assisteerden bij een aanrijding nabij de wegsversmalling op de Legmeerdijk/Noorddammerlaan in Bovenkerk, besloten na de botsing gezamenlijk het wegdek op te schonen.

Een bestelbus en een personenauto waren even voor 4 uur in aanrijding gekomen ter hoogte van de verkeerssluis. De bestuurder van een Renault-bestelbus botste achterop een Audi-personenwagen. 

De ambulancedienst werd met grote spoed opgeroepen. Een persoon moest worden nagekeken door de toegesnelde ambulancedienst en werd overgebracht met naar het ziekenhuis.  Bij de botsing kwam er ook olie op het wegdek terecht. Toen de formaliteiten achter de rug waren veegden de agente en de ambulancebroeder het wegdek gezamenlijk aan en dat leverde een dienstbaar plaatje op.

Beide voertuigen liepen blikschade op bij de kop-staartbotsing. 

De Legmeerdijk/Noorddammerlaan in Bovenkerk is relatief smal voor autoverkeer, ook omdat er aan beide zijden een fietspad ligt; de versmalling is een veiligheidsmaatregel. Het ligt in de bedoeling om in de toekomst doorgaand verkeer van de krappe weg te weren (zie hier).

Schade aan beide voertuigen. Foto's: Davey Photography, Davey Baas


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:13

Vernieuwd kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan gaat eind juli open

Amstelveen - Het vernieuwde kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan opent naar verwachting vrijdag 31 juli 2020. Vanaf juni moet het verkeer rekening houden met veel wisselende omleidingen en afsluitingen om het kruispunt definitief gereed te kunnen maken.

Algemeen vandaag 10:01

5 keer een check om het op je werk leuk (en vol) te houden

Brigitte Kaandorp zong ‘Ik heb een zwaa-aa-aar leven’. Als jij daar zaken in herkent als het gaat om je werkzame leven, wordt het tijd om veranderingen aan te brengen. Hier volgen vijf adviezen om weer fris en fruitig naar je werk te gaan. 

Algemeen gisteren 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen.