Opinie: 'Voor Amstelveense kinderen moet altijd plaats zijn op een Amstelveense (VO-)school'

Amstelveen - De VVD vindt dat er voor Amstelveense leerlingen die naar een Amstelveense school voor Voortgezet Onderwijs willen, geen wachtlijst mag zijn om toegelaten te worden. De partij vindt dat er voor kinderen die in Amstelveen wonen, altijd plaats moet zijn op een (VO-)school in Amstelveen, zo schrijft raadslid Elisa de Marco in een opiniestuk.

Ze schrijft onder andere (lees hier het volledige opniniestuk) dat er de afgelopen jaren sprake was van Amstelveense kinderen die tegen hun keus in zijn geplaatst op een middelbare school buiten Amstelveen. ‘Achter die cijfers zitten kinderen en gezinnen. Kinderen die teleurgesteld zijn dat ze bijvoorbeeld als enige leerling uit Amstelveen zijn geplaatst in een klas in Aalsmeer’.

Schrikbeeld

Ze noemt het voor kinderen een schrikbeeld om tegen de wil in buiten Amstelveen geplaatst te worden en vindt dat Amstelveense kinderen in de eerste plaats moeten kunnen profiteren van het goede VO-onderwijs in Amstelveen. ‘Dat onze scholen kwalitatief goed onderwijs leveren en daarom ook leerlingen uit buurtgemeenten trekken doet ons goed. Vanzelfsprekend zijn die leerlingen van harte welkom, maar VVD pleit voor voldoende plaatsen voor Amstelveense scholieren.’

VMBO-T/Havo

Volgens De Marco zit het tekort met name bij VMBO-T/Havo plekken: ‘Schooldirecteuren bepalen zelf hoeveel brugklassen VMBO-T, HAVO en VWO ze creëren. Elk jaar is de uitkomst dat er te weinig plaatsen zijn op VMBO-T/Havo niveau en dat deze kinderen uitgeloot worden en naar een school buiten Amstelveen moeten gaan. De VVD vindt dit onaanvaardbaar.'

De VVD stelt in gesprek te zijn met schooldirecteuren, de kernprocedure Amstelland en met de wethouder en  roept het College van B&W dan ook op om zorg te dragen voor VO-voldoende plekken in Amstelveen.

Lees het volledige opiniestuk hier


Meer nieuws

112 vandaag 15:23

Vrouw (44) in gestolen auto rijdt in op politievoertuig maar kan niet ontsnappen

Amstelveen - Na een achtervolging door Amstelveen en Oude Meer is gisterenavond een 44-jarige automobiliste, die rondreed in een gestolen voertuig, in de boeien geslagen door de politie. Ze reed tijdens de achtervolging in op een politievoertuig, maar het lukte haar niet aan de politie te ontkomen. 

112 gisteren 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten gisteren 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen gisteren 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.

Algemeen gisteren 13:28

Amstelveen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Amstelveen - Net als vorig jaar doet Amstelveen ook dit jaar weer mee aan de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen. Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen tot en met eind oktober hun oude tegels gratis laten ophalen.