VTF, Vivian Tusveld
112

Opnieuw brand en ontruiming flat Uilenstede

Amstelveen - In een studentenflat op Uilenstede in Amstelveen is in de nacht van vrijdag op zaterdag brand uitgebroken, waarbij het gebouw ontruimd moest worden. Afgelopen februari woedde ook een brand in een studentenflat op de campus.

De brand werd even voor half vijf in de ochtend opgemerkt op de twaalfde etage. De brandweer rukte direct met meerdere voertuigen uit. Door de sterke rookontwikkeling werd de flat ontruimd; studenten moesten buiten wachten totdat de brandweer de brand onder controle had. Dat duurde ongeveer een half uur. 

112_brand_uilenstede_juni_2021_vtf2.jpg

Omstreeks 5.30 uur mochten de bewoners van de niet getroffen verdiepingen weer terug naar hun woningen. Volgens de brandweer had een bankstel vlamgevat op de twaalfde etage en zijn drie bewoners door de ambulancedienst nagekeken omdat zij rook hadden ingeademd.

In februari dit jaar woedde er ook een grote brand in een studentenflat op Uilenstede. Sinds die brand, waarbij studenten aan een inferno ontsnapten, is de brandveiligheid in Uilenstede een groot aandachtspunt.

Op aandringen van gemeente Amstelveen en de VBU worden door DUWO deze zomer rookmelders in alle flatunits geinstalleerd; maar die hangen nog niet overal. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.