Opnieuw uitbreiding betaald parkeren Amstelveen: delen Kostverloren en Oranjebuurt aan de beurt

Amstelveen – Amstelveen breidt in rap tempo het aantal gebieden waar (betaald) vergunning parkeren van kracht is uit. Uit metingen en signalen uit zowel de Oranjebuurt als Kostverloren is volgens de gemeente gebleken dat bewoners in delen van die wijken hun auto niet meer kwijt kunnen.

In de Oranjebuurt gaat het om het gebied tussen de museumspoorlijn en de Nassaulaan. In Kostverloren gaat het om de strook tussen de Bankrasheuvel en het winkelcentrum.

Reden van invoering

‘Het invoeren doen we voor de leefbaarheid, bereikbaarheid en veiligheid in onze wijken,’ verklaart wethouder Floor Gordon (D66) de nieuwe uitbreiding. ‘Bewoners en hun bezoekers moeten wat de gemeente betreft bij de woning kunnen parkeren. Als het te druk is kunnen bovendien onveilige situaties ontstaan door automobilisten die door de woonstraten rijden op zoek naar een gratis parkeerplek.’

Voorstel naar gemeenteraad

Gordon kondigt aan dat een voorstel voor vergunning parkeren in beide wijken naar de gemeenteraad onderweg is. Invoering staat voor respectievelijk november (Oranjebuurt) en december (Kostverloren) dit jaar op het programma. In maart werd bekend dat betaald parkeren met vergunning dit jaar wordt uitgebreid naar Elsrijk, het Oude Dorp en een deel van het Keizer Karelpark.

Olievlekwerking

Als gevolg van de invoering van betaald parkeren met vergunning in nieuwe gebieden is continu sprake geweest van olievlekwerking in aangrenzende wijken, ook nu wordt daar weer rekening mee gehouden. ‘Als er aanleiding is voor nieuwe metingen in deze gebieden zullen we dat doen’, zegt Gordon. 'Als de parkeerdruk te hoog is kan ook daar betaald parkeren met vergunning worden ingevoerd.'


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.