Oproep D66 & VVD aan Amstelveners: 'Doe lokaal inkopen'

Amstelveen - De fractievoorzitters van de Amstelveense afdelingen van VVD en D66 doen vandaag een dringende oproep aan alle inwoners van Amstelveen om lokale winkeliers en horecabedrijven te steunen door lokaal inkopen te doen.

De beide fracties hebben de afgelopen tijd een rondgang gemaakt langs lokale ondernemers en verhalen gehoord over een dramatisch verlies aan omzet. Met deze oproep willen de partijen de lokale MKB-bedrijven een hart onder de riem steken.

Promotie lokaal MKB
De fracties van VVD en D66 gaan de komende tijd bekijken hoe de gemeente de ondernemers kan helpen om inwoners te verleiden om lokaal te kopen, bijvoorbeeld door een lokale promotieactie. 'In onze lokale media staan al veelvuldig berichten over Amstelveense restaurants waar er afgehaald kan worden. Dit kan mogelijk ook in samenwerking met de gemeente voor winkeliers geregeld worden', aldus VVD-fractievoorzitter Kees Noomen.

Noodlening voor MKB
Beide partijen zijn blij met de recent door de gemeente ingestelde regeling waarbij MKB-bedrijven tot EUR 40.000 een noodlening kunnen afsluiten voor 3 jaar. D66 fractievoorzitter Harmen van der Steenhoven: 'Met dit soort regelingen helpt de gemeente Amstelveen ons lokale MKB dat steun nodig heeft. Door nu ook in te zetten op promotie van het lokale MKB kunnen we extra financiële steun misschien gedeeltelijk voorkomen.'

In de commissie Algemeen, Bestuur en Middelen van dinsdag 12 mei stellen de beide partijen het college vragen wat het college extra kan doen ter promotie van het lokale MKB.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen. 

Advertorial Evenementen & Activiteiten gisteren 11:51

Uitje in de buurt: bamboelabyrint Nirwana

Amstelveen/De Kwakel – Niet ver van Amstelveen bevindt zich bamboelabyrint Nirwana. Het in De Kwakel gelegen labyrint biedt speciaal in deze coronatijden de mogelijkheid tot een exclusief gezinsuitje.