Oproep D66 & VVD aan Amstelveners: 'Doe lokaal inkopen'

Amstelveen - De fractievoorzitters van de Amstelveense afdelingen van VVD en D66 doen vandaag een dringende oproep aan alle inwoners van Amstelveen om lokale winkeliers en horecabedrijven te steunen door lokaal inkopen te doen.

De beide fracties hebben de afgelopen tijd een rondgang gemaakt langs lokale ondernemers en verhalen gehoord over een dramatisch verlies aan omzet. Met deze oproep willen de partijen de lokale MKB-bedrijven een hart onder de riem steken.

Promotie lokaal MKB
De fracties van VVD en D66 gaan de komende tijd bekijken hoe de gemeente de ondernemers kan helpen om inwoners te verleiden om lokaal te kopen, bijvoorbeeld door een lokale promotieactie. 'In onze lokale media staan al veelvuldig berichten over Amstelveense restaurants waar er afgehaald kan worden. Dit kan mogelijk ook in samenwerking met de gemeente voor winkeliers geregeld worden', aldus VVD-fractievoorzitter Kees Noomen.

Noodlening voor MKB
Beide partijen zijn blij met de recent door de gemeente ingestelde regeling waarbij MKB-bedrijven tot EUR 40.000 een noodlening kunnen afsluiten voor 3 jaar. D66 fractievoorzitter Harmen van der Steenhoven: 'Met dit soort regelingen helpt de gemeente Amstelveen ons lokale MKB dat steun nodig heeft. Door nu ook in te zetten op promotie van het lokale MKB kunnen we extra financiële steun misschien gedeeltelijk voorkomen.'

In de commissie Algemeen, Bestuur en Middelen van dinsdag 12 mei stellen de beide partijen het college vragen wat het college extra kan doen ter promotie van het lokale MKB.


Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 19:49

Proef Vietnam in nieuwe delicatessenzaak MayVy

Amstelveen - Het Kostverlorenhof is alweer enige tijd een parel rijker: MayVy. Een kleurrijke winkel met heerlijke producten uit Vietnam en Zuid-Oost Azië. Eigenaresse Willow Le vertelt waarom ze haar carrière als data specialist in de E-commerce stopzette om haar passie te volgen: lekker eten! Als Vietnamese is eten onderdeel van haar levensstijl. En juist dat wil ze het Amstelveense publiek laten proeven.

Wonen gisteren 16:31

1700 woningen in Amstelveen hebben geen bewoner (of stiekem toch wel)

Amstelveen - In onderzoek naar mogelijk criminele praktijken in leegstaande Amstelveense panden is gebleken dat er begin september dit jaar 1700 woningen bekend waren bij de gemeente waar langer dan 6 maanden niemand stond ingeschreven volgens de Basisregistratie Personen (BRP).