De Annakerk aan de Amsterdamseweg met rechts de pastorie. (AmstelveenZ)

Orange The World: Amstelveense kerken kleuren oranje

Amstelveen - In het kader van 'Orange The World' zijn vanavond (maandag 25 november 2019) de Annakerk aan de Amsterdamseweg, de Dorpskerk in het Oude Dorp en de Urbanuskerk in Bovenkerk volledig oranje uitgelicht.

Met de speciale oranje uitlichting zegt Amstelveen nee tegen geweld tegen vrouwen. De oranje kleur van Orange The World staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes. Bij huiselijk geweld zijn vrouwen vijf keer meer dan mannen slachtoffer. De meeste meldingen zijn afkomstig van omstanders of politie. De overgrote meerderheid van vrouwen doet geen aangifte of melding omdat zij zich schaamt. Vooral als er sprake is van seksueel geweld.

Officieel moment

Wethouder Floor Gordon en burgemeester Tjapko Poppens zetten de campagne kracht bij, door bij een officieel moment bij de Urbanuskerk met een druk op de knop de trots van Bovenkerk oranje uit te lichten (tekst gaat verder onder foto).

De wethouder zelf was in het oranje getooid en sprak van een serieuze zaak: 'Met Orange the World vraagt ook Amstelveen aandacht voor geweld tegen vrouwen en roepen we op om alle vormen van geweld te melden, ook bijvoorbeeld bij kindermishandeling. Hulp zoeken is echt nodig, geweld stopt niet vanzelf. Een belangrijke stap hierin is bewustwording over de aard en omvang van het probleem'. 

Oude Dorp

Ook bij de Dorpskerk in het Oude Dorp van Amstelveen verzamelden enkele BIZ-leden zich om de campagne te ondersteunen.

De oranje uitlichting van de kerken zorgt in ieder geval voor een opvallend signaal, want de kerken vallen vanavond zeker op, zoals op onderstaande foto's is te zien.

 

Ook de natuur deed vanavond mee, getuige een Twitter-bericht van wethouder Floor Gordon rond 5 uur vanaf het raadhuis - met een foto van een oranje gekleurde Poel.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.