AmstelveenZ

Oude apparaten goud waard voor Roelof Venema School

Amstelveen – De leerlingen van groep 7A van de Roelof Venema School doen mee aan de zogenoemde E-waste race. De kinderen proberen daarom zo veel mogelijk oude of kapotte elektrische apparaten te verzamelen.

De oude en kapotte apparaten zullen dankzij medewerking van de gemeente, lokale afvalophaaldiensten en het duurzame E-waste bedrijf WEEE Nederland worden gerecycled. De Roelof Venema School doet met vijf andere scholen uit Amsterdam en Amstelveen mee aan de E-waste race. Elk ingeleverd apparaat levert punten op en de school die de meeste punten verzameld kan een schoolreisje naar Science Center NEMO in Amsterdam winnen.

Milieu

Volgens een door de leerlingen van de Roelof Venema School geschreven persbericht zitten er verschillende grondstoffen zoals goud, zilver en koper in de elektrische apparaten. Als deze grondstoffen niet worden gerecycled, dan zou het kunnen dat er over 40 jaar geen telefoons of allemaal andere elektronische spullen kunnen worden gemaakt.

Daarnaast wordt heel veel afval ergens gedumpt en vervolgens in brand gestoken om de grondstoffen te kunnen verkopen. Dat is slecht voor het milieu. Om daar wat aan te doen neemt groep 7A van de Roelof Venema School deel aan de E-waste race, die bedoeld is voor leerlingen uit groep 6, 7 en 8.

Website

Mensen, die apparaten willen doneren, kunnen een kijkje nemen op de website www.ewasterace.nl. Vervolgens kan er geklikt worden op E-waste aanbieden. Mensen kunnen dan hun adres invoeren en laten weten wanneer welke apparaten ze willen doneren. Kinderen van bijvoorbeeld groep 7A van de Roelof Venema School komen dan langs om de apparaten op te halen. De aangeboden apparaten moeten wel in de vuilnisbak passen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.