Danilo Giannotta en Tawros Aslanjan beginnen een ambachtelijke Italiaanse ijssalon in het Oude Dorp van Amstelveen

Oude Dorp Amstelveen krijgt nieuwe Italiaanse ijssalon: Gia Gelato

Amstelveen – In het Oude Dorp van Amstelveen opent medio augustus 2019 een nieuwe ambachtelijke Italiaanse ijssalon: Gia Gelato.

De nieuwe ijssalon is een initiatief van de Amstelveense ondernemers Danilo Giannotta en Tawros Aslanjan en komt in het pand naast Café Thijs in de Dorpsstraat, op de plek van modewinkel Katja Maten.

Beste ijs & koffie

Het duo is momenteel druk met een verbouwing van het pand, dat voor Amstelveense begrippen een spectaculaire Italiaanse inrichting krijgt. De ijssalon gaat ambachtelijk Italiaans serveren, maar ook koffie, gebak en taarten behoren straks tot het authentieke Italiaanse assortiment. ‘We komen met het beste ijs en de beste koffie van Amstelveen’, laat Danilo weten.

In Amstelveen

Gia Gelato gaat ook echte Italiaanse koffie van Buscaglione schenken. ‘We streven in alles de beste kwaliteit na,’ zegt Danilo. Voor Tawros Aslanjan komt met de nieuwe ijssalon ook een droom uit. Aslanjan, ook bekend uit de lokale politiek als raadslid van D66, had eerder een horecazaak in Villa Arena, maar wilde dolgraag in Amstelveen aan de slag.

Hotspot

Tawros: ‘De laatste jaren is het Oude Dorp uitgeroeid tot een Amstelveense horeca-hotspot, dus ik vind het prachtig dat we met onze ijssalon het dorp verder kunnen versterken. De bedoeling is dat we medio augustus open gaan’.

Welke smaak wil jij?

De twee Amstelveners komen met een uitgebreid smakenpalet van ambachtelijk Italiaans ijs, maar zijn ook benieuwd  welke sma(a)k(en) vooral niet mogen ontbreken. AmstelveenZ vraagt Amstelveners daarom hun favoriete smaak onder dit bericht op Facebook te plaatsen, wellicht zie je die smaak dan medio augustus terug in de vitrines van Gia Gelato!

Het pand waar de ambachtelijke Italiaanse ijssalon komt.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.