Oude Dorp Amstelveen pakt weer flink uit met feestdagenverlichting

Amstelveen - Ondernemers en bewoners van het Oude Dorp in Amstelveen hebben dit jaar opnieuw uitbundig uitgepakt om de historische kern van de gemeente in kerstsfeer te brengen.

In heel het dorp verlichten duizenden lampjes de straten. De kerstverlichting- en versiering wordt mede mogelijk gemaakt door de ondernemers die zijn verzameld in de BIZ Oude Dorp, maar ook particuliere initiatieven maken de historische dorpskern tot een gezellig kerstgeheel.

Zo hebben diverse ondernemers hun etalages uitbundig versierd, hangen de bomen in de Dorpsstraat én de grote boom bij de Dorpkskerk vol met lampjes en is een enorme rode krans aan een van de huizen aan het kerkplein een echte eyectacher. Speciale verlichte elementen sieren de Stationsstraat. 

Tover de kerstman tevoorschijn

Bij de boom van de Dorpskerk kan je zelfs met een speciale Play Magic app een kerstman tevoorschijn toveren die met je op de foto gaat.
De ‘Blachere illumination Play Magic’ app is te vinden via Apple (https://apps.apple.com/nl/app/playmagic/id1386127547?l=nl) of
Android (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.blachere.com.blachere.playmagic&hl=nl)

Hoe werkt het

De app dient geopend te zijn in de buurt van de ontvanger (bereik is ongeveer 20 meter vanaf de ontvanger). De app zal reageren op het signaal, waarna de app gestart wordt. Als de app het signaal ontvangt, zal de wachtbalk gaan lopen. En als de app is opgestart, zal er een keuze komen om op de foto te gaan met een virtuele kerstman. Als dit item geselecteerd wordt, dient er met de telefoon op de grond gericht te worden. De camera noteert het oppervlak en vervolgens komt de kerstman in beeld om foto’s te maken. 

Maar er is meer kerstplezier in het Oude Dorp: ook De Bajes doet mee met een groot kerstbomenterras voor The WineKItchen at Sea. Restaurant Aan de Poel heeft traditiegetrouw een lichtnet dat de complete voorgevel van het gebouw bestrijkt en Du Monde valt op door een klassieke aankleding.

Kerstsamenzang

Op kerstavond, 24 december, wordt de traditionele kerstsamenzang in het Dorp gehouden; alle ingrediënten voor een topkerstavond zijn aanwezig.

Bekijk hier een AmstelveenZ-filmpje van de kerstversiering  in het Oude Dorp:


Meer nieuws

Kunst & Cultuur gisteren 21:36

Bostheater vraagt 4 ton subsidie, krijgt nul

Amstelveen - Het Amsterdamse Bostheater krijgt over de periode 2021-2024 geen cent subsidie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK). Tussen 2017 en 2020 kreeg het bostheater nog 265.000 euro van AFK. 

Politiek gisteren 11:26

AVA wil meer weten van mogelijke mondkapjesplicht in Amstelveen

Amstelveen – De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) wil weten hoe gemeente Amstelveen omgaat met de experimentele mondkapjesplicht, nu binnen Veiligheidsregio Amsterdam/Amstelland het dragen van een gezichtsmasker verplicht kan worden gesteld op drukke plekken. Amsterdam is al zo ver en voert vanaf 5 augustus een mondkapjesplicht in in diverse delen van de stad.  

Algemeen gisteren 09:46

9-jarige Amstelvener haalt 1100 euro op voor cheeta's met fietstocht door Safaripark

Amstelveen – De 9-jarige Amstelveense scholier Gio Cruz heeft afgelopen weekeinde ruim 1100 euro opgehaald met een sponsorfietstocht door Safaripark Beekse Bergen. Het geld gaat naar een beschermingsproject voor cheeta's. De jonge dierenliefhebber wist in een uur tijd zeven rondjes door het Wildlifepark te fietsen.

Amstelveen van voorheen 2 aug. 2020 18:00

Amstelveen van voorheen (206)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 206 een foto van de voormalige locatie van BMW-dealer Van Poelgeest, toen deze nog in het hart van het Oude Dorp was gevestigd, met tankstation.