Een politiewagen voor de Seine. [Davey Photography, Davey Baas]
112

Oudere vrouw slachtoffer van beroving

Amstelveen - Het slachtoffer van de beroving zaterdagmorgen in de wijk Groenelaan blijkt een oudere vrouw die in portiek van de Seine-flat door een gemaskerde man werd gesommeerd haar persoonlijke bezittingen af te staan. 

Dat meldt de politie. De dader ging er met buit vandoor en is nog voortvluchtig: hij was in het grijs gekleed en droeg een masker en mondkapje. De vrouw vluchtte na de beroving haar woning in. Volgens de politie zijn er bij de beroving geen wapens gebruikt. 

De dader sloeg om kwart voor 11 toe. De politie zette direct een zoekactie op touw; de wijk werd uitgekamd door diverse eenheden. Ook een politiehelikopter werd ingezet, maar voor zover bekend is er nog geen verdachte opgepakt.

Fotobureau VTF meldt dat het om een 87-jarige vrouw gaat.
vtf_beroving.jpg

Vorige week zaterdagochtend werd ook al een beroving gepleegd door een gemaskerde dader in Amstelveen: toen was een koerier slachtoffer in Bovenkerk (lees hier).


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 14:17

Soap rond afgesloten fietspad in Bovenkerk duurt voort

Amstelveen - De heropening van het reeds lange tijd afgesloten fietspad tussen Zetterij en de Noorddammerlaan in Bovenkerk (Kazernepad/Zwarte Pad) heeft opnieuw vertraging opgelopen. Het stuk fietspad, dat hard op weg is het duurste stuk fietspad van Amstelveen te worden, wordt nu naar verwachting in februari 2021 geopend.

Winkels vandaag 10:16

Nieuwe kunst- en kadowinkel in Stadshart Amstelveen

Amstelveen - In Stadshart Amstelveen heeft kunst- en kadowinkel KYLDO de deuren geopend. De winkel biedt collectie kunstige cadeaus, moderne woondecoraties en kleurrijke kunstbeeldjes uit het binnen- en buitenland  

Amstelveen van voorheen gisteren 20:50

Amstelveen van voorheen (214)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 214 een fraaie historische prentbriefkaart van de Amsterdamseweg van voor 1940.

112 gisteren 18:44

Vrachtwagen en personenauto in botsing

Aalsmeer/Amstelveen - Op de Legmeerdijk (N231), ter hoogte van de kruising met de N196, zijn zondagavond een vrachtwagen en een personenauto in botsing gekomen. 

Politiek gisteren 13:05

Amstelveense jongeren verdienen meer en betere ontmoetingsplekken

Amstelveen – Omdat Amstelveense jongeren in de huidige coronaperiode worden getroffen door tal van preventieve maatregelen, beperking van bewegingsvrijheid en gebrek aan sociale contacten, heeft de gemeenteraad besloten om te bekijken hoe de Jongeren Ontmoetings Plekken (JOP’s) in Amstelveen verbeterd en of mogelijk uitgebreid kunnen worden.