Ouderen Combinatie Amstelveen biedt gratis knipbeurten aan

AMSTELVEEN - Ouderen Combinatie Amstelveen heeft een unieke actie bedacht om in gesprek te gaan met de ouderen van de gemeente in wijkcentrum de Bolder in Groenhof. Naast een praatje en een kopje koffie kunnen ze namelijk ook een gratis knipbeurt krijgen!

Op zaterdag 10 februari van 13.00 uur tot 16.30 uur is OCA aanwezig in wijkcentrum de Bolder. De partij belooft dat de koffie en thee zullen klaarstaan en dat er tijd is om met de partijleden te praten tijdens (het wachten voor) de knipbeurt. Daniëlle Hacquebard, nummer twee op de kieslijst, heeft ervaring met werken in de zorg, maar is ook kapster. 

Kostbaar
Daniëlle licht toe: "In mijn periode dat ik in de zorg werkzaam was, heb ik veel ouderen leren kennen, die toch moeite hadden om rond te komen. Een knipbeurt vonden ze vaak toch kostbaar. Het leuke is dat wij fijn even in gesprek kunnen gaan met elkaar." Ook lijsttrekker Percy de Robles zal aanwezig zijn. "Onze ouderen moeten al veel inleveren, laten wij dan in elk geval ervoor zorgen dat hun haar gratis geknipt wordt. Ze worden al geknipt en geschoren door de overheid en pensioenfondsen, dat kost ze geld. Niet bij ons", legt hij de reden voor de actie uit. De Robles is van mening dat de gemeente meer kan doen voor ouderen bij het WMO-loket.

Huisvesting
De OCA wil zich inzetten voor meer betaalbare huisvesting (liefst onder de sociale huurgrens) voor de groter wordende groep van ouderen in Amstelveen, maar ook voor starters en mantelzorgers. Tot slot roept Daniëlle de ouderen nog op om thuis hun haren te wassen voor hun knipbeurt. "De laatste die plaats kan nemen in de stoel voor het knippen is om 16.30 uur. Vergeet niet dat de Bolder beschikt over een kapsalon, dus een mooie spiegel is aanwezig. Zelfs een wasbak, maar alles gaat natuurlijk sneller als de mensen hun haren reeds thuis wassen, indien mogelijk."


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.