Vlnr: John van den Heuvel, wethouder Floor Gordon en Hein Trebbe

Overeenstemming over bouw stadsvilla's en herenhuizen aan Bovenkerkerweg Amstelveen

Amstelveen - De gemeente heeft finale overeenstemming bereikt over de ontwikkeling van 52 koopwoningen op het braakliggend terrein tussen Bovenkerkerweg, Noordammerlaan en Maalderij. Ontwikkelaars Trebbe Wonen en BPD|Bouwfonds Gebiedsontwikkeling gaan op deze locatie stadsvilla's en herenhuizen onder de naam 'Beauve' bouwen.

De plannen lagen al heel lang in het verschiet: wethouder Floor Gordon (Ruimtelijke Ordening, D66): 'We zijn blij dat deze ontsierende plek in de stad eindelijk aanzien krijgt met een aantal koopwoningen onder de € 450.000. Dit nieuwbouwproject voegt kwaliteit toe, biedt ruimte aan gezinnen en geeft een impuls aan de Bovenkerkerweg: een belangrijke hoofdweg in Amstelveen. Met aandacht voor groen waaronder een groen speelveld voor de hele wijk. Een ingewikkeld plan van lange adem met een mooi resultaat.'

Projectnaam: Beauve

Gemeente en ontwikkelaars toostten vrijdag 17 september jl. op de start van de nieuwe fase van het project en onthulden bij die gelegenheid de naam ‘Beauve’.  

John van den Heuvel (ontwikkelingsmanager BPD): 'We hebben als ontwikkelcombinatie bewust gekozen om het plan aan te laten sluiten bij de directe omgeving van Bovenkerk en dus grondgebonden woningen te maken en geen appartementengebouw. Onze architect Joris Molenaar is er goed in geslaagd om ook het sfeerbeeld van Bovenkerk in zijn ontwerp te vertalen.” Hein Trebbe jr. (directeur Trebbe) is blij met deze stap in de ontwikkeling. “Het is mooi dat we nu de volgende stap zetten. Met Beauve brengen wij een gevarieerd woningaanbod op de markt en dragen wij bij aan de doorstroming op de woningmarkt in en rondom Amstelveen.

Complexe ontwikkeling

De ontwikkelaars hebben voor meerdere uitdagingen gestaan. Zo moest de kringloopwinkel worden verplaatst, is Carel’s Cafetaria uiteindelijk toch ingepast in het plan, wordt een dijklichaam hersteld en is watercompensatie nodig. Daarnaast is, op verzoek van de gemeente, het gelukt om ruimte te bieden aan middeldure eengezinswoningen. In de tussentijd zijn de voorbereidende werkzaamheden op de locatie gestart: denk aan archeologisch onderzoek en bodemsanering.

Vervolgprocedure

De gemeent legt dit naar verwachting 1e helft volgend jaar het bestemmingsplan aan de gemeenteraad ter besluitvorming voor. Nadat vervolgens de omgevingsvergunning onherroepelijk is, kan de bouw van de woningen starten.

Op de foto:  Hein Trebbe en John van de Heuvel (ontwikkelcombinatie Trebbe/BPD) en wethouder Floor Gordon onthullen gezamenlijk de naam van het project.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 17:27

Doe mee aan het NK Tegelwippen: zo werkt het [Video]

Amstelveen - Amstelveen doet dit jaar opnieuw mee aan het NK Tegelwippen. Om Amstelveners aan te moedigen haalt de gemeente dit jaar tussen mei en oktober op gezette dagen gratis oude tuintegels op, als deze vervangen worden voor groen.

Algemeen vandaag 10:17

Opkoopbescherming gaat van start in Amstelveen

Amsteveen - Wie een huis koopt in Amstelveen met een WOZ-waarde tot en met 421.000 euro, wordt verplicht er zelf te gaan wonen. Verhuren wordt pas mogelijk vier jaar na de akte van levering. De regeling gaat per 1 juli 2022 in.

Algemeen gisteren 15:20

E-waste Race: schoolklassen zamelen zoveel mogelijk elektronisch afval in

Amstelveen - Zes basisschoolgroepen uit Amstelveen doen dit jaar weer mee aan de E-waste Race. De deelnemende klassen gaan bijna vier weken lang zoveel mogelijk klein elektronisch afval of E-waste inzamelen zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. De organisatie E-waste Race verzorgt verschillende lessen voor de kinderen.