Vlnr: John van den Heuvel, wethouder Floor Gordon en Hein Trebbe

Overeenstemming over bouw stadsvilla's en herenhuizen aan Bovenkerkerweg Amstelveen

Amstelveen - De gemeente heeft finale overeenstemming bereikt over de ontwikkeling van 52 koopwoningen op het braakliggend terrein tussen Bovenkerkerweg, Noordammerlaan en Maalderij. Ontwikkelaars Trebbe Wonen en BPD|Bouwfonds Gebiedsontwikkeling gaan op deze locatie stadsvilla's en herenhuizen onder de naam 'Beauve' bouwen.

De plannen lagen al heel lang in het verschiet: wethouder Floor Gordon (Ruimtelijke Ordening, D66): 'We zijn blij dat deze ontsierende plek in de stad eindelijk aanzien krijgt met een aantal koopwoningen onder de € 450.000. Dit nieuwbouwproject voegt kwaliteit toe, biedt ruimte aan gezinnen en geeft een impuls aan de Bovenkerkerweg: een belangrijke hoofdweg in Amstelveen. Met aandacht voor groen waaronder een groen speelveld voor de hele wijk. Een ingewikkeld plan van lange adem met een mooi resultaat.'

Projectnaam: Beauve

Gemeente en ontwikkelaars toostten vrijdag 17 september jl. op de start van de nieuwe fase van het project en onthulden bij die gelegenheid de naam ‘Beauve’.  

John van den Heuvel (ontwikkelingsmanager BPD): 'We hebben als ontwikkelcombinatie bewust gekozen om het plan aan te laten sluiten bij de directe omgeving van Bovenkerk en dus grondgebonden woningen te maken en geen appartementengebouw. Onze architect Joris Molenaar is er goed in geslaagd om ook het sfeerbeeld van Bovenkerk in zijn ontwerp te vertalen.” Hein Trebbe jr. (directeur Trebbe) is blij met deze stap in de ontwikkeling. “Het is mooi dat we nu de volgende stap zetten. Met Beauve brengen wij een gevarieerd woningaanbod op de markt en dragen wij bij aan de doorstroming op de woningmarkt in en rondom Amstelveen.

Complexe ontwikkeling

De ontwikkelaars hebben voor meerdere uitdagingen gestaan. Zo moest de kringloopwinkel worden verplaatst, is Carel’s Cafetaria uiteindelijk toch ingepast in het plan, wordt een dijklichaam hersteld en is watercompensatie nodig. Daarnaast is, op verzoek van de gemeente, het gelukt om ruimte te bieden aan middeldure eengezinswoningen. In de tussentijd zijn de voorbereidende werkzaamheden op de locatie gestart: denk aan archeologisch onderzoek en bodemsanering.

Vervolgprocedure

De gemeent legt dit naar verwachting 1e helft volgend jaar het bestemmingsplan aan de gemeenteraad ter besluitvorming voor. Nadat vervolgens de omgevingsvergunning onherroepelijk is, kan de bouw van de woningen starten.

Op de foto:  Hein Trebbe en John van de Heuvel (ontwikkelcombinatie Trebbe/BPD) en wethouder Floor Gordon onthullen gezamenlijk de naam van het project.


Meer nieuws

112 vandaag 17:17

Fietsers zonder licht krijgen na staandehouding gratis lampjes: ‘Bedankt!’

Amstelveen - Meer dan de helft van de inwoners in de vervoerregio waar Amstelveen toebehoort fietst wel eens zonder werkende fietsverlichting. De afgelopen weken heeft de politie tijdens diverse veiligheidscontroles in de regio fietsers staande gehouden, omdat zij in het donker zonder licht op fietsten, ook in studentenwijk Uilenstede. Om het voeren van goede fietsverlichting te stimuleren, deelde de politie voor- en achterlampjes uit.

Algemeen vandaag 10:54

Isolatieactie Amstelveen-Zuid: nog maximaal 200 plekken

Amstelveen - Woningeigenaren in Amstelveen Zuid die hun huis (verder) willen verduurzamen kunnen zich nog tot en met 22 december vrijblijvend inschrijven voor de gemeentelijke isolatieactie. Vanwege de drukte bij installateurs kunnen zich nu nog maximaal 200 inwoners inschrijven binnen deze actie.

Advertorial Algemeen vandaag 09:00

Simon de Bruin: de vormgever van uw nachtrust

Amstelveen - Kwaliteit, duurzaamheid en volop tijd voor de klant: dat vind je bij Simon de Bruin Slaapcomfort. Een nieuw bed koop je immers niet zomaar, die gaat jaren mee. Annemieke en Simon de Bruin zitten bijna 33 jaar in het vak. Ze adviseren u met betrokkenheid en passie voor het vak, want u wilt tenslotte geen miskoop waar u voor jaren aan vast zit.

Algemeen gisteren 13:18

Prachtige traditie komt er weer aan: Lichtjesavond op Zorgvlied

Amstelveen - Het is een prachtige traditie die al 20 jaar (sinds 2002) bestaat: Lichtjesavond op begraafplaats Zorgvlied. Dit jaar kunnen bezoekers op deze bijzondere en vaak drukbezochte avond weer herdenken, luisteren naar muziek of gewoon samen zijn.