Vlnr: John van den Heuvel, wethouder Floor Gordon en Hein Trebbe

Overeenstemming over bouw stadsvilla's en herenhuizen aan Bovenkerkerweg Amstelveen

Amstelveen - De gemeente heeft finale overeenstemming bereikt over de ontwikkeling van 52 koopwoningen op het braakliggend terrein tussen Bovenkerkerweg, Noordammerlaan en Maalderij. Ontwikkelaars Trebbe Wonen en BPD|Bouwfonds Gebiedsontwikkeling gaan op deze locatie stadsvilla's en herenhuizen onder de naam 'Beauve' bouwen.

De plannen lagen al heel lang in het verschiet: wethouder Floor Gordon (Ruimtelijke Ordening, D66): 'We zijn blij dat deze ontsierende plek in de stad eindelijk aanzien krijgt met een aantal koopwoningen onder de € 450.000. Dit nieuwbouwproject voegt kwaliteit toe, biedt ruimte aan gezinnen en geeft een impuls aan de Bovenkerkerweg: een belangrijke hoofdweg in Amstelveen. Met aandacht voor groen waaronder een groen speelveld voor de hele wijk. Een ingewikkeld plan van lange adem met een mooi resultaat.'

Projectnaam: Beauve

Gemeente en ontwikkelaars toostten vrijdag 17 september jl. op de start van de nieuwe fase van het project en onthulden bij die gelegenheid de naam ‘Beauve’.  

John van den Heuvel (ontwikkelingsmanager BPD): 'We hebben als ontwikkelcombinatie bewust gekozen om het plan aan te laten sluiten bij de directe omgeving van Bovenkerk en dus grondgebonden woningen te maken en geen appartementengebouw. Onze architect Joris Molenaar is er goed in geslaagd om ook het sfeerbeeld van Bovenkerk in zijn ontwerp te vertalen.” Hein Trebbe jr. (directeur Trebbe) is blij met deze stap in de ontwikkeling. “Het is mooi dat we nu de volgende stap zetten. Met Beauve brengen wij een gevarieerd woningaanbod op de markt en dragen wij bij aan de doorstroming op de woningmarkt in en rondom Amstelveen.

Complexe ontwikkeling

De ontwikkelaars hebben voor meerdere uitdagingen gestaan. Zo moest de kringloopwinkel worden verplaatst, is Carel’s Cafetaria uiteindelijk toch ingepast in het plan, wordt een dijklichaam hersteld en is watercompensatie nodig. Daarnaast is, op verzoek van de gemeente, het gelukt om ruimte te bieden aan middeldure eengezinswoningen. In de tussentijd zijn de voorbereidende werkzaamheden op de locatie gestart: denk aan archeologisch onderzoek en bodemsanering.

Vervolgprocedure

De gemeent legt dit naar verwachting 1e helft volgend jaar het bestemmingsplan aan de gemeenteraad ter besluitvorming voor. Nadat vervolgens de omgevingsvergunning onherroepelijk is, kan de bouw van de woningen starten.

Op de foto:  Hein Trebbe en John van de Heuvel (ontwikkelcombinatie Trebbe/BPD) en wethouder Floor Gordon onthullen gezamenlijk de naam van het project.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.