Vlnr: John van den Heuvel, wethouder Floor Gordon en Hein Trebbe

Overeenstemming over bouw stadsvilla's en herenhuizen aan Bovenkerkerweg Amstelveen

Amstelveen - De gemeente heeft finale overeenstemming bereikt over de ontwikkeling van 52 koopwoningen op het braakliggend terrein tussen Bovenkerkerweg, Noordammerlaan en Maalderij. Ontwikkelaars Trebbe Wonen en BPD|Bouwfonds Gebiedsontwikkeling gaan op deze locatie stadsvilla's en herenhuizen onder de naam 'Beauve' bouwen.

De plannen lagen al heel lang in het verschiet: wethouder Floor Gordon (Ruimtelijke Ordening, D66): 'We zijn blij dat deze ontsierende plek in de stad eindelijk aanzien krijgt met een aantal koopwoningen onder de € 450.000. Dit nieuwbouwproject voegt kwaliteit toe, biedt ruimte aan gezinnen en geeft een impuls aan de Bovenkerkerweg: een belangrijke hoofdweg in Amstelveen. Met aandacht voor groen waaronder een groen speelveld voor de hele wijk. Een ingewikkeld plan van lange adem met een mooi resultaat.'

Projectnaam: Beauve

Gemeente en ontwikkelaars toostten vrijdag 17 september jl. op de start van de nieuwe fase van het project en onthulden bij die gelegenheid de naam ‘Beauve’.  

John van den Heuvel (ontwikkelingsmanager BPD): 'We hebben als ontwikkelcombinatie bewust gekozen om het plan aan te laten sluiten bij de directe omgeving van Bovenkerk en dus grondgebonden woningen te maken en geen appartementengebouw. Onze architect Joris Molenaar is er goed in geslaagd om ook het sfeerbeeld van Bovenkerk in zijn ontwerp te vertalen.” Hein Trebbe jr. (directeur Trebbe) is blij met deze stap in de ontwikkeling. “Het is mooi dat we nu de volgende stap zetten. Met Beauve brengen wij een gevarieerd woningaanbod op de markt en dragen wij bij aan de doorstroming op de woningmarkt in en rondom Amstelveen.

Complexe ontwikkeling

De ontwikkelaars hebben voor meerdere uitdagingen gestaan. Zo moest de kringloopwinkel worden verplaatst, is Carel’s Cafetaria uiteindelijk toch ingepast in het plan, wordt een dijklichaam hersteld en is watercompensatie nodig. Daarnaast is, op verzoek van de gemeente, het gelukt om ruimte te bieden aan middeldure eengezinswoningen. In de tussentijd zijn de voorbereidende werkzaamheden op de locatie gestart: denk aan archeologisch onderzoek en bodemsanering.

Vervolgprocedure

De gemeent legt dit naar verwachting 1e helft volgend jaar het bestemmingsplan aan de gemeenteraad ter besluitvorming voor. Nadat vervolgens de omgevingsvergunning onherroepelijk is, kan de bouw van de woningen starten.

Op de foto:  Hein Trebbe en John van de Heuvel (ontwikkelcombinatie Trebbe/BPD) en wethouder Floor Gordon onthullen gezamenlijk de naam van het project.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:21

Amstelveen van voorheen (270)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 270 een foto van het Augustinuspark, die we kregen toegestuurd door Bert van den Broek van Hubo Lambertus van den Broek. 

Algemeen 23 okt. 2021 13:02

Energiebesparen: Amstelveen zet vol in op Klimaatweek

Amstelveen - Gemeente Amstelveen doet ook dit jaar doet mee aan de Nationale Klimaatweek, die loopt van 27 oktober tot en met 5 november 2021. Tijdens deze Klimaatweek attendeert gemeente Amstelveen inwoners extra op diverse duurzame  acties en helpt het inwoners op weg om energie te besparen.

112 22 okt. 2021 19:46

Brandweer blust keukenbrand aan Kringloop

Amstelveen - De brandweer is vrijdagavond uitgerukt naar Kringloop in de wijk Groenelaan naar aanleiding van een keukenbrand in een bungalow.