Het team van Palinuro

Palinuro viert vijfjarig bestaan

Amstelveen - Italiaanse fijnproevers kunnen hun hart ophalen, want Trattoria Pizzeria Palinuro aan de Amsterdamseweg 200 bestaat vijf jaar. En dat viert dit puur Italiaanse familiebedrijf graag met alle klanten uit Amstelveen en omstreken.

Maar liefst een heel jaar lang (met ingang van januari 2019) geldt op de zaterdagavond een vaste prijs van 8,95 voor álle pizza’s die rechtstreeks en telefonisch via Palinuro worden besteld. ‘En dat kan sinds kort ook via een mobiel telefoonnummer’, verklaart eigenaresse Melania Bianco.

‘We hebben sowieso graag dat mensen ons direct bellen, bovendien scheelt dat in de prijs. Maar nu we over twee telefoonlijnen beschikken hoeft niemand meer te wachten om een bestelling door te geven.’

Bekendheid

Vijf jaar geleden opende afhaal- en bezorgrestaurant Palinuro haar deuren in Amstelveen. De klantgerichte service en de dagverse kwaliteit van alle producten maakte dat Palinuro al snel grote bekendheid kreeg. Niet alleen om de heerlijkste Italiaanse gerechten af te halen of te laten bezorgen, maar ook als cateringbedrijf voor kleine en middelgrote gezelschappen. Het bedrijf wordt gerund door Melania en haar man Mauro Stanziola, met medewerking van broer Raffaele Bianco. Een drietal met een grote liefde voor het vak én de Italiaanse keuken, dat wordt al snel duidelijk.

De sympathieke Melania vertelt dat zij en haar broer de ­fijne kneepjes hebben geleerd in het restaurant van hun vader met wie zij vijftien jaar geleden naar Nederland kwamen. ‘Dat is een hele goede basis geweest voor wat wij nu hebben kunnen neerzetten met Palinuro’, verklaart ze. ‘Maar ook mijn man heeft veel horeca-ervaring. We hebben overigens bewust gekozen voor een afhaal- en bezorgrestaurant, omdat we geloven dat daarin onze kracht ligt.’

Vele specialiteiten

Trots is het horeca-drietal op de vele specialiteiten die dagelijks worden bereid. Een kijkje op de uitgebreide menukaart leert dat het nog moeilijk kiezen wordt, maar als Melania desgevraagd toch enkele gerechten moet noemen die er uitspringen, prijst ze van harte de verschillende spaghetti-gerechten met verse vis aan en natuurlijk de huisgemaakte Tiramisu.

‘In onze geboorteplaats Palinuro, een kustplaatsje gelegen in het zuiden (de laars) van Italië, bestaat vijftig procent van de inwoners uit vissers. ’s Zomers waren wij altijd te vinden in en rond de haven waar het altijd gezellig druk was met toeristen die een visje kwamen eten in één van de vele restaurantjes. Als kinderen liepen wij daar altijd rond en hebben zo het horeca-vak van jongs af aan meegekregen.’

Die typisch Italiaanse sfeer en de heerlijke Italiaanse gerechten met pure, verse ingredienten waar Palinuro om bekend staat, vind je terug bij dit Amstelveense bedrijf. Italiaans op z’n best!

Informatie

Palinuro is zes dagen per week geopend. Dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 15.00 uur en van 17.00 tot 22.00 uur en op zaterdag en zondag van 17.00 tot 22.00 uur.

Pizzeria Palinuro
Amsterdamseweg 200
Telefoon 020 753 06 80 & 06 55 39 1761
www.trattoria-pizzeria-palinuro.nl
staff@trattoria-pizzeria-palinuro.nl


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.