Impressie van de nieuw te bouwe Pathé Bioscoop in Stadshart Amstelveen

Plan voor Pathé bioscoop Amstelveen ligt ter inzage

Amstelveen - Het ontwerpbestemmingsplan voor de nieuwe Pathé bioscoopontwikkeling in Amstelveen ligt vanaf vandaag formeel ter inzage.

De nieuwe Amstelveense bioscoop met zeven zalen wordt achter Schouwburg Amstelveen en P60 gebouwd, maar krijgt de entree aan de voorzijde van het Stadsplein, ter hoogte van de huidige hoofdingang van Platform C. 

Aanpassing hele cultuurstrip

Voor een goede inpassing van de bioscoop in het pand bestaat de wens om de gehele gevel van de cultuurstrip aan te passen. Hierbij komt de gevel naar voren waardoor deze direct aan het Stadsplein grenst. De nu nog tussenliggende Thomas Cookstraat vervalt en de ingang van de Schouwburg garage verschuift naar de Meander. De bouw start naar verwachting in 2025.

Digitaal en op papier

Gedurende zes weken (16 juni t/m 27 juli) heeft iedereen de mogelijkheid de plannen digitaal of op papier in te zien. Het nieuwe bestemmingsplan is nodig om de bioscoop te kunnen realiseren.

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn zowel digitaal in te zien via de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl als op de gemeentelijke website.

Ook is het mogelijk om een afspraak te maken om de papieren documenten door te nemen op het raadhuis en liggen de stukken bij belevingscentrum Amstelveen InZicht (gevestigd aan het Stadsplein 103, boven de bibliotheek). Het belevingscentrum is geopend op woensdag, donderdag, vrijdag en de eerste zaterdag van de maand van 12:00 tot 17:00 uur.

Op amstelveen.nl/zienswijze is informatie te vinden hoe een zienswijze ingediend kan worden.

Informatiebijeenkomst donderdag 23 juni

Op donderdag 23 juni aanstaande organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst voor inwoners of ondernemers die nog vragen hebben. Iedereen is van harte welkom tussen 19:00 en 21:00 uur bij belevingscentrum Amstelveen InZicht. Hier zijn medewerkers van de gemeente Amstelveen en vertegenwoordigers namens Pathé aanwezig.

Vervolg

Na de terinzagelegging gaat de gemeente aan de slag met de binnengekomen zienswijzen. Alle indieners ontvangen bericht wat er met hun zienswijzen is gebeurd. De gemeente streeft ernaar om het ontwerpbestemmingsplan in november aan te bieden aan de gemeenteraad ter besluitvorming.


Meer nieuws

Politiek gisteren 15:51

Burgerbelangen Amstelveen (bbA) wil bestuurlijke vernieuwing

Amstelveen - De lokale politieke Burgerbelangen Amstelveen (bbA) is van mening dat bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen een onafhankelijke formateur moet worden aangesteld, om zo het beste brede college voor Amstelveen te vormen. Nu werden de onderhandelingen gevoerd door de twee grootste partijen (VVD en D66), in de personen van Herbert Raat en Floor Gordon.

Politiek gisteren 14:37

Dit zijn de komende vier jaar de wethouders in Amstelveen

Amstelveen - De gemeenteraad heeft woensdagavond vijf wethouders benoemd voor de bestuursperiode 2022-2026: Herbert Raat en Adam Elzakalai (VVD), Floor Gordon en Frank Berkhout (D66) en Marijn van Ballegooijen (PvdA) zitten - als alles goed gaat - de komende vier jaar in het pluche.

Algemeen gisteren 10:36

Amstelveen heeft weer nieuwe kinderburgemeester en kinderraad

Amstelveen - De 10-jarige Lode, leerling van De Triangel, wordt de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen. Lode werd gekozen uit een groep van 24 kinderen van verschillende basisscholen tijdens de jaarlijkse verkiezing voor kinderburgemeester.