Op de foto v.l.n.r. burgemeester Tjapko Poppens, vrijwilligster en initiatiefneemster Olivia Langenberg, vrijwilliger Jos Sikkink en vrijwilligster en initiatiefneemster Judit Meijer.

Pluktuin Zorgvlied geopend

Amstelveen - Afgelopen week is op gedenkpark Zorgvlied een bijzondere tuin geopend: een natuurlijke bloemenpluktuin. Burgemeester Tjapko Poppens was hierbij aanwezig. Naasten die op Zorgvlied een graf van dierbare bezoeken, kunnen in de pluktuin een paar bloemen plukken en bij het graf neerleggen.

De bloemenpluktuin ligt naast het gedeelte 'Paradiso' op Zorgvlied.   

Olivia's Ode

De voorbereidingen voor de bloemenpluktuin zijn al gestart in het voorjaar van 2021. Inmiddels heeft de tuin de naam 'Olivia’s Ode' gekregen, genoemd naar één van de initiatiefnemers. Olivia’s Ode is een tuin die er elk seizoen anders uitziet en, nu de planten en struiken zich aan het settelen zijn, elk jaar mooier wordt. Vanaf het voorjaar is de bloementuin een kleurrijke aanwinst en een trekpleister voor allerlei insecten.  

De bloemenpluktuin is ook rustgevende plek om op een van de bankjes te zitten en te genieten van de natuur. Vrijwilligers helpen mee bij het onderhoud van deze duurzame tuin en zorgen voor het planten en zaaien van nieuwe planten en bloemen.

Vrijwilligers gezocht

Zorgvlied is zoek naar mensen die willen helpen bij het onderhoud van de bloemenpluktuin. Houdt u van tuinieren en heeft u wekelijks een paar uurtjes tijd over? Dan kunt u zich aanmelden als vrijwilliger bij Zorgvlied via secretariaat.zorgvlied@amstelveen.nl.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 21:18

Ludiek wereldrecord: levensgroot melkpak op 27 meter hoogte langs A9

Amstelveen/Ouderkerk - De Boeren van Amstel hebben vandaag in samenwerking met Vogelbescherming Nederland succesvol het grootste melkpak ter wereld  tot een hoogte van 27 meter de lucht in gehesen langs Rijksweg A9 ter hoogte van Ouderkerk/Amstelveen.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:07

Amstelveen van voorheen (353)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 353 een oude prentbriefkaart van de Da Costalaan.

Algemeen gisteren 08:48

Ontdek Amstelland op Amstellanddag: vandaag meer dan 50 locaties open

Amstelveen - In natuurgebied Amstelland is vandaag (zondag 4 juni) op meer dan vijftig locaties van alles te beleven en te ontdekken in het kader van Amstellanddag. Een breed scala bezienswaardigheden en activiteiten voor jong en oud laat de diversiteit en bijzonderheid van Amstelland zien.

112 3 jun. 2023 09:38

Ravage na nachtelijke klapper Buitenveldert

Buitenveldert - Op de Van Neijenrodeweg bij de Van Leijenberglaan in Buitenveldert heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een zwaar ongeval plaatsgevonden.

Sport 2 jun. 2023 21:09

Amstelveen huldigt hockeykampioenen Pinoké en Amsterdam

Amstelveen - De hockeyers Heren 1 van Pinoké en Dames 1 van Amsterdam zijn vrijdagmiddag gehuldigd in Amstelveen voor het behalen van de landstitel. 'Wij zijn supertrots op de prestaties van beide clubs', zei burgemeester Tjapko Poppens. 'De Amstelveense jeugd heeft er met jullie nieuwe helden bij.'