Op de foto v.l.n.r. burgemeester Tjapko Poppens, vrijwilligster en initiatiefneemster Olivia Langenberg, vrijwilliger Jos Sikkink en vrijwilligster en initiatiefneemster Judit Meijer.

Pluktuin Zorgvlied geopend

Amstelveen - Afgelopen week is op gedenkpark Zorgvlied een bijzondere tuin geopend: een natuurlijke bloemenpluktuin. Burgemeester Tjapko Poppens was hierbij aanwezig. Naasten die op Zorgvlied een graf van dierbare bezoeken, kunnen in de pluktuin een paar bloemen plukken en bij het graf neerleggen.

De bloemenpluktuin ligt naast het gedeelte 'Paradiso' op Zorgvlied.   

Olivia's Ode

De voorbereidingen voor de bloemenpluktuin zijn al gestart in het voorjaar van 2021. Inmiddels heeft de tuin de naam 'Olivia’s Ode' gekregen, genoemd naar één van de initiatiefnemers. Olivia’s Ode is een tuin die er elk seizoen anders uitziet en, nu de planten en struiken zich aan het settelen zijn, elk jaar mooier wordt. Vanaf het voorjaar is de bloementuin een kleurrijke aanwinst en een trekpleister voor allerlei insecten.  

De bloemenpluktuin is ook rustgevende plek om op een van de bankjes te zitten en te genieten van de natuur. Vrijwilligers helpen mee bij het onderhoud van deze duurzame tuin en zorgen voor het planten en zaaien van nieuwe planten en bloemen.

Vrijwilligers gezocht

Zorgvlied is zoek naar mensen die willen helpen bij het onderhoud van de bloemenpluktuin. Houdt u van tuinieren en heeft u wekelijks een paar uurtjes tijd over? Dan kunt u zich aanmelden als vrijwilliger bij Zorgvlied via secretariaat.zorgvlied@amstelveen.nl.


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:41

Maak kennis met T.A.T. Nature: kom naar de open dag op zondag 2 juni

Amstelveen / Ouderkerk - Aan de Rondehoep West in Ouderkerk aan de Amstel vind je het Mind Emptiness Center. Hier kun je terecht voor het revolutionaire programma The Alignment Technique in de natuur (T.A.T. Nature), dat jou weer helemaal terug in contact brengt met de natuur om zo innerlijke rust te ervaren.  Maris en Rik geven jou handvatten (Moves) om snel en op een unieke wijze weer tot jezelf te komen. Kom naar de gratis kennismaking op zondag 2 juni.

Algemeen gisteren 09:47

Patisserie Prenger ernstig gedupeerd door diefstal van koelbus

Amstelveen – Patisserie Prenger is ernstig gedupeerd doordat autodieven er vannacht vandoor zijn gegaan met de grote (koel-)bestelbus van het bedrijf. Eigenaar Steve Bouman is er ziek van: ‘De bus is de drijvende factor van onze onderneming. We hebben de bus hard nodig om onze bestellingen uit te kunnen rijden.'

Sport 27 mei 2024 18:09

De Meerkamp kan buiten-wedstrijdbad eindelijk openstellen

Amstelveen - Het buitenwedstrijd van zwembad De Meerkamp gaat aanstaande donderdag 30 mei weer open. Vanaf 07.00 uur is men weer welkom voor banenzwemmen, nadat een hoge grondwaterstand een eerdere opening versperde.

Politiek 27 mei 2024 15:19

GLPvdA en VVD kruisen de degens in Europa Debat in P60 Amstelveen

Amstelveen - In het kader van de verkiezingen voor het Europees Parlement op 6 juni vindt er op zaterdag 1 juni 2024 een Europa Debat plaats in het Amstelveense poppodium P60 aan het Stadsplein: GL/PvdA en VVD kruisen de degens onder leiding van oud-Tweede Kamerlid Nilüfer Gündo─čan.