Archief (VTF)

Politie ontdekt ‘spookwoning’ in Middenhoven; vermoedelijk gebruikt voor criminele activiteiten

Amstelveen - Aan de Dr. Willem Dreesweg in Middenhoven is de politie een zogenoemde ‘spookwoning’ binnengevallen. Bij de woning was al lange tijd niemand gezien, maar de huur werd keurig doorbetaald.

De politie ging op de woning af na een tip. Omdat de beheerder geen teken van leven kreeg van de huurder, bestond het vermoeden dat de bewoner overleden zou kunnen zijn en in de woning lag, maar dat bleek al snel niet het geval.

Rolluiken

De politie constateerde bij de inval wel dat er iets anders aan de hand was: de leegstaande woning was uitgerust met rolluiken achter de voordeur en een raam. Een teken dat de woning vermoedelijk is gebruikt voor criminele activiteiten. Het plaatsen van rolluiken aan de binnenzijde is volgens de politie een bekende methode onder criminelen, die zich daarmee willen beveiligen tegen onverwacht bezoek of een ripdeal.

‘De ervaring van de politie is dat dit soort woningen vaak gebruikt worden voor criminele activiteiten. Mogelijk dat de woning gebruikt werd om drugs of geld tijdelijk op te slaan, of als tijdelijk onderkomen diende voor drugskoeriers,’ meldt de politie op social media De politie geeft aan dat de woning vorige week is ontruimd en dat deze  na een opknapbeurt weer verhuurd kan worden aan nieuwe bewoners.

Signalen

Inwoners wordt opgeroepen op om signalen van mogelijk crimineel gebruik van woningen in Amstelveen aan de politie te melden. Verdachte signalen zijn onder andere:

  •  Frequent wisselende bewoners
  • Afgeplakte ramen en deuren
  • Voor langere tijd geen bewoning
  • Hennepgeur of chemische geur
  • Ongebruikelijke activiteiten bij een woning
  • Nachtelijke activiteiten met grote tassen die heen en weer gaan

Melden van verdachte situaties bij woningen kan via 0900-8844 of geheel anoniem via @meldmisdaadanoniem 0800-7000 www.meldmisdaadanoniem.nl.


Meer nieuws

Politiek gisteren 15:51

Burgerbelangen Amstelveen (bbA) wil bestuurlijke vernieuwing

Amstelveen - De lokale politieke Burgerbelangen Amstelveen (bbA) is van mening dat bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen een onafhankelijke formateur moet worden aangesteld, om zo het beste brede college voor Amstelveen te vormen. Nu werden de onderhandelingen gevoerd door de twee grootste partijen (VVD en D66), in de personen van Herbert Raat en Floor Gordon.

Politiek gisteren 14:37

Dit zijn de komende vier jaar de wethouders in Amstelveen

Amstelveen - De gemeenteraad heeft woensdagavond vijf wethouders benoemd voor de bestuursperiode 2022-2026: Herbert Raat en Adam Elzakalai (VVD), Floor Gordon en Frank Berkhout (D66) en Marijn van Ballegooijen (PvdA) zitten - als alles goed gaat - de komende vier jaar in het pluche.

Algemeen gisteren 10:36

Amstelveen heeft weer nieuwe kinderburgemeester en kinderraad

Amstelveen - De 10-jarige Lode, leerling van De Triangel, wordt de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen. Lode werd gekozen uit een groep van 24 kinderen van verschillende basisscholen tijdens de jaarlijkse verkiezing voor kinderburgemeester.