VTF (Archief)

Politie stuit op illegale prostitutie bij controle Amstelveense woning; vrouw doet halfnaakt open

Amstelveen - De Amstelveense politie heeft, niet voor het eerst, een bordeelwoning blootgelegd binnen de gemeentegrenzen. Bij controle van de woning, na een anonieme tip die bij de gemeente was binnengekomen, deed een vrouw halfnaakt open, hetgeen de vermoedens van de politie - dat er mogelijk illegale prostitutie plaatsvond - al snel versterkte.

Bij nadere inspectie van de woning, die bleek ingericht als een soort werkruimte waarin ook een bed stond, trof de politie een voorraad condooms en glijmiddel aan, aangevuld met een flink geldbedrag (7000 euro).

Witwassen 

Op het adres (onduidelijk is waar in Amstelveen) stond niemand ingeschreven of geregistreerd De aanwezige vrouw (33) bleek afkomstig uit Colombia en illegaal in Nederland te verblijven. Ze is gehoord en wordt verdacht van witwassen. De politie meldt ook dat haar paspoort is ingenomen en dat ze is overgedragen aan de vreemdelingendienst. De politie doet verder onderzoek naar de eigenaar van de woning. Ook wordt een ‘last onder dwangsom’ opgelegd omdat de woning niet werd gebruikt om te wonen.

Tip

De politie geeft op social media aan blij te zijn met de anonieme tip: ‘Illegale prostitutie is niet altijd vrijwillig. Soms gaat het om (minderjarige) meisjes, vrouwen of transgenders die uit het buitenland naar Nederland gehaald worden om hier illegaal te werken. Soms moeten ze hun paspoorten inleveren, onder dwang werken en hun verdiensten afstaan aan hun ‘werkgever’. Als dat gebeurt hebben we het over een mensenhandel en seksuele uitbuiting en daar staan zware straffen op’

De politie roept inwoners op die vermoedens hebben van illegale prostitutie in woningen te melden, via het algemene telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem Bel 0800-7000 of online via  www.meldmisdaadanoniem.nl


Meer nieuws

Algemeen gisteren 12:12

Han Tsai: wijkagent in Amstelveen en bruggenbouwer tussen culturen

Amstelveen - Han Tsai is sinds het najaar van 2020 wijkagent in het Oude Dorp en Bovenkerk in Amstelveen. Maar daarnaast vervult hij ook een andere, belangrijke en inmiddels onmisbare rol die hij allerminst lichtvaardig opneemt: als coördinator van het officiële Chinees Netwerk van Politie Eenheid Amsterdam is hij een vertrouwd aanspreekpunt voor een groeiend aantal Aziatische inwoners in deze regio en daarmee een belangrijke bruggenbouwer tussen diverse culturen.

Algemeen 8 aug. 2022 16:00

JobZ: Grand Hotel Amstelveen zoekt Food & Beverage Supervisor

Amstelveen - Zoek jij een nieuwe baan en wil je graag in (de omgeving van) Amstelveen werken? Via AmstelveenZ JobZ kan je wellicht een leuke baan in de buurt vinden.  Zo zoekt Grand Hotel Amstelveen momenteel een Food & Beverage Supervisor.